Iohannis și Barna s-au înscris în cursa prezidențială



Schimb de replici între preşedintele Klaus Iohannis și liderul USR, Dan Barna, în ziua depunerii candidaturilor pentru alegerile prezidențiale, la sediul Biroului Electoral Central. Cei doi prezidențiabili și-au salutat susținătorii prezenți, dar nu au ratat ocazia de a-și arunca săgeți reciproc și de a ataca actuala guvernare. Barna, care era însoţit de europarlamentarii Dacian Cioloş, Dragos Pîslaru şi Cristian Ghinea, l-a comparat pe şeful statului cu un pompier.

DAN BARNA, candidat Alianța 2020 USR-PLUS "Domnul Iohannis a fost un pompier, în momentele în care a luat casa foc. Dacă era un gospodar mai atent și mai diligent, poate că nu ajungea să ia foc."

Replica președintelui Iohanis nu s-a lăsat aşteptată.

KLAUS IOHANNIS, candidat susţinut de PNL ”Am fost un pompier atomic, care a prevenit să se prăbușească România.”

Peste o mie cinci sute de susţinători l-au întâmpinat cu aplauze pe actualul șef al statului, la sediul Biroului Electoral Central. El a anunțat că a strâns peste 2,2 milioane de semnături, cel mai mare număr depus de un candidat la alegerile prezidențiale din noiembrie. În discursul său, Klaus Iohannis a lansat și atacuri la adresa guvernarii PSD.

KLAUS IOHANNIS, candidat susţinut de PNL "E o perioadă complicată pentru România și e nevoie de o muncă imensă pentru a repara ce a stricat PSD în acești 3 ani aproape. E nevoie de mondernizarea României, de spitale moderne, de autostrăzi, de școli curate, de o administrație care are în centru cetățeanul."

La rândul său, Dan Barna a ținut să precizeze că este un adversar redutabil în cursa pentru Cotroceni.

DAN BARNA, candidat Alianța 2020 USR-PLUS "România are nevoie sa inceapa să se dezvolte. Avem energia, ambiția si voința de a merge mai departe, de a nu rămâne în același joc de glezne. Eu voi fi în turul al doilea cu siguranță și voi fi viitorul presedinte al României.”

Dan Barna și Klaus Iohannis au intrat, astfel, oficial în cursa pentru Cotroceni. Președintele PSD, Viorica Dăncilă, și candidatul PMP, Theodor Paleologu, s-au înscris, joi, dar startul l-a dat prezidențiabilul Dreptei Liberale, Viorel Cataramă, care și-a depus candidatura miercuri. Sâmbătă, se vor prezenta la Biroul Electoral Central candidatul ALDE-Pro România, Mircea Diaconu, și liderul UDMR, Kelemen Hunor. Duminică, în competiție va intra și Cătălin Ivan, prezidențiabilul Alternativei pentru Demnitate Națională. Candidații se pot înscrie până duminică, 22 septembrie, la ora 24:00. Startul oficial al campaniei electorale se va da pe 12 octombrie, iar primul tur al alegerilor prezidențiale este programat pe 10 noiembrie. Al doilea tur va avea loc pe 24 noiembrie. Potrivit unei hotărâri de Guvern, românii cu drept de vot din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook