Istoria, transpusă în artăEste cunoscut în întreaga lume pentru darurile cu care a fost înzestrat în domeniul artei ceramice. I s-au oferit bani, preţuire şi o viaţă perfectă în strâinătate, dar a ales să rămână în România. Este vorba despre Vlad Basarab, artist ceramic, prea puţin cunoscut în România, unde valorile nu sunt întotdeauna cu adevărat promovate.

De curând, a expus câteva dintre lucrările sale la Braşov, iar oamenii au fost încântaţi de ceea ce au văzut. O instalație care sintetizează nevoia umană de a salva trecutul.

VLAD BASARAB, artist ceramic

"Este din cărţi de ceramică, din bucăţi de teracotă, gresie şi porţelan. Am ales cartea ca simbol al "Memoriei Colective". Şi pentru faptul că lutul conţine foarte multă informaţie şi ceramica în general."

Este vorba despre o serie la care Vlad a început să muncească în anul 2013, în America. Acolo, a creat o instalaţie ce cuprindea cărţi din lut, care se dizolvau în urma unor picături de apă. Seria a fost dezvoltată la New York.

VLAD BASARAB, artist ceramic

"Pentru mine este important ca, mai ales, tinerii să îşi dea seama de importanţa culturii, a cunoaşterii."

Vlad Basarab consideră că rolul său de artist este de a săpa prin straturile istoriei ca un arheolog. În cei 40 de ani ai săi de viaţă, Vlad a fost premiat şi a obţinut numeroase burse. A absolvit cursurile University of Alaska Anchorage în 2001, specializarea ceramică. Mai târziu, a urmat un master la California State University. În prezent, urmează un doctorat în arte la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti. Din anul 2006, este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Romania. Are o experienţă profesională bogată. O parte dintre lucrările sale se află în colecţiile unor instituţii din SUA, China şi Republica Moldova, dar şi în colecţii private.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook