Istoricul Gabriel-Virgil Rusu și-a lansat volumul ”Mundus Malefactorum”Lansare de carte, la Cluj-Napoca! Istoricul Gabriel-Virgil Rusu și-a lansat volumul Mundus Malefactorum la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, care cuprinde studii şi cercetări privind criminalitatea din Transilvania medievală şi premodernă. Cartea oferă cititorului o nouă perspectivă privind geneza şi funcţionarea sistemelor de securitate. Pe parcursul capitolelor autorul prezintă o serie informaţii inedite privind menţinerea ordinii publice, legislaţia penală şi procesual-penală, precum şi instituţiile în drept să constate, să cerceteze, să judece şi să condamne răufăcătorii în Evul Mediu şi în epoca premodernă. De asemenea, autorul oferă date inedite despre modul în care se realiza odinioară cercetarea penală în cazurile de omor, tâlhărie, furt sau în procesele de vrăjitorie, fiind prezentate şi mecanismele de căutare a persoanelor urmărite pe teritoriul principatului Transilvaniei. Doctor în istorie, Gabriel-Virgil Rusu a lucrat aproape 30 de ani în structurile Poliţiei Române, din care ultimii 14 ani a îndeplinit funcţia de director adjunct al Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca. În prezent este cadru didactic asociat al Universităţii „Babeş-Bolyai”, Facultatea de Istorie şi Filosofie, Departamentul de Studii Internaţionale şi Istorie Contemporană.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook