Juncker, în dialog cu româniiRomânia nu este un stat de mâna a doua, iar corupţia trebuie să dispară! Declaraţia îi aparţine preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi a fost făcută joi, într-o întâlnire cu cetăţenii la Bucureşti, la care a participat şi Comisarul European pentru Politici regionale, Corina Creţu.

JEAN-CLAUDE JUNCKER, preşedinte, Comisia Europeană

"Corupţia este un rău, este destul de mare aici, însă nu este singura ţară în care există. Trebuie să luptăm împotriva ei, trebuie eradicată. De asta am creat MCV-ul. I-am îndemnat pe conducătorii români să facă tot ce pot pentru a reduce nivelul corupţiei. Nu doar vorbe, vorbe, trebuie făcute lucruri concrete".

La începutul dialogului, preşedintele Comsiei europene a fost întrebat de către un meşter opincar din Oltenia, prin intermediul unui mesaj video: ”De ce părăseşte Anglia Uniunea Europeană?”.

JEAN-CLAUDE JUNCKER, preşedinte, Comisia Europeană

"Nu ştiu de ce britanicii au decis să iasă. Cred că este o greşeală majoră, pentru că nu cred că o ţară ca Marea Britanie este mai puternică în afară. Dacă eşti în interior, poţi afecta gândirea celorlalţi."

Întrebat dacă Turcia şi Republica Moldova vor deveni membre ale blocului comunitar, Junker a mai precizat că niciun stat nu va mai putea să adere la Uniunea Europeană până la finalul mandatului său, în anul 2019.


Comisarul european pentru dezvoltare regională, Corina Creţu, a arătat că România a avut o rată de absorbţie a fondurilor europene în exerciţiul financiar 2007-2014 de 91%. În plus, cu banii europeni au fost refăcute 3.000 de drumuri din România şi au fost create 51.000 de locuri de muncă în ultimii 10 ani.

Corina Creţu, comisarul european pentru dezvoltare regională

Preşedintele Comisiei Europene, cel mai longeviv lider din spaţiul european, a ţinut joi un discurs în Parlamentul României şi a făcut vizite la Palatele Cotroceni şi Victoriei.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook