Klaus Iohannis, rectificarea bugetară, anticipatele și prioritățile noului mandat



Rectificarea bugetară, în atenția președintelui Klaus Iohannis! Șeful statului a declarat, marți, că a avut o discuţie ”aşezată şi aplicată” cu premierul Ludovic Orban şi cu ministrul Finanţelor Florin Cîțu, pe tema rectificării bugetare, a deficitului şi a bugetului pentru anul 2020.

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”Mi-au prezentat câteva date, câteva abordări, în special în legătură cu rectificarea bugetară, dar am discutat şi despre salariul minim. Datele sunt clare, cifrele sunt reci, concluziile sunt un pic mai complexe şi, din păcate, a trebuit să constatăm că situaţia este cea care este, deficitul va trece, este clar între timp, de 4%. Pe de altă parte, este la fel de clar că anumite cheltuieli trebuie făcute.”

COSMINA STOIAN, reporter „Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că rectificarea bugetară pregătită de Guvern este necesară, deoarece trebuie alocate sume către pensii, iar datoriile existente trebuie plătite. În plus, el a dat asigurări că salariul minim va creşte, acest lucru fiind o necesitate. În ceea ce priveşte bugetul pentru 2020, Iohannis a spus că va fi dificilă încadrarea în limita de deficit de 3%.”

Tot astăzi, preşedintele Klaus Iohannis a făcut referire la tema vehiculată după căderea Guvernului PSD: alegerile anticipate! El a precizat că anticipatele sunt "o soluţie bună", dar a adăugat că este prea devreme să se exprime asupra unui termen în acest sens.

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”Au loc reaşezări şi în partidele politice, trebuie să avem un pic de răbdare până când lucrurile se reaşează. Voi relua discuţiile mele cu liderii politici şi la final voi concluziona în ce măsură se pot realiza sau se pot realiza repede alegerile anticipate.”

Întrebat dacă a avut vreo discuție cu Viorica Dăncilă, după turul doi al alegerilor prezidențiale, Iohannis a răspuns scurt:

KLAUS IOHANNIS, președintele României  „Da, m-a sunat doamna Dăncilă, ieri pe la prânz și am vorbit. M-a felicitat.”

Șeful statului a fost întrebat de jurnaliști și dacă prioritățile în noul mandat diferă față de cele din primul mandat.

KLAUS IOHANNIS, președintele României „Diferă fiindcă ambițiile mele sunt mai mari și dorința mea de a consolida, reseta statul, de a reforma instituțiile este mai mare și recunosc îmi doresc mai mult și mai bine pentru români. Din acest punct de vedere va fi un mandat mai bun și mai intens și cu rezultate semnificative.”

Românii au păreri diferite în ceea ce privește noul mandat al președintelui.

VOX „Să facă o treabă mult mai bună decât a făcut până acum și să aducă o legătură mult mai stânsă între Guvern și Parlament. Cred că va fi un pic diferit, trebuie să fie, însă acum puterea este de partea lui, fiindcă are și Guvernul. Și lucrurile ar trebui să se schimbe cumva.”

VOX „Să facă România normală, așa cum spune el.”

VOX „Nu știu, să ne fie mai bine.”

VOX „Dacă în 5 ani nu a schimbat mai nimic, acum în alți 5 ani mai faci ceva? Nu mai face. Nimic nu se face.”

VOX „Pentru noul mandat aș avea așteptări mai mari față de primul mandat, să continue să ceară statul de drept, și să continue pe direcția pro europeană, dar de asemenea, să fie mai implicat în plan național și să continue să pună presiune pe parlamentarii actuali pentru declanșarea anticipatelor, dar și pentru a aduce acele reglementări benefice țării, printre care și primari în două tururi.”


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook