La coasă, ca pe vremuriRecoltarea grâului, ca pe vremea bunicilor: este ideea unei familii de agricultori dintr-un sat bihorean, care a vrut să arate lumii cum se muncea înainte şi cum se câştigau banii doar cu sudoarea frunţii. Dis de dimineaţă, localnicii s-au îmbracat în straie populare, au luat coasa, secera şi slănina şi au iesit în mijlocul naturii.

AMBIANTA

VOX 

Localitatea bihoreană Vârciorog este un loc mai retras în peisajul Munţilor Apuseni. Aici nu a existat nici cooperativizare pe vremea comunismului, oamenii aveau proprietăţile lor şi le lucrau ca atare, pentru ei.

VOX 

Chiar si la aceasta vârstă, domnul Gavril are puterea de a continua munca titanică, pentru că vrea să arate nepoţilor si strănepotilor ce înseamnă cu adevărat să trudeşti.

Totul se făcea manual, de la semănatul grâului şi până la treierat. Astăzi, aceste munci au fost reactualizate de o familie numeroasă, de la nepot la străbunic, cu toţii au avut un rol bine definit.

FLORIN UNGUR, iniţiator proiect

VOX

ROXANA DUMITRICĂ, reporter

"Localnicii comunei Vârciorog spun că nu se poate trăi doar din agricultură, pentru că pământul nu este prea bun pentru aşa ceva, fiind o zonă deluroasă. De asemenea, vremea din ultima perioadă nu a fost favorabilă activităţilor câmpului."


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook