La nivel global, 230.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer ovarianA fost lansat un nou ghid esențial pentru pacientele cu cancer ovarian din România! În fiecare an, la nivel global, 230.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer ovarian. Cancerul ovarian este boala cu cea mai mică rată de supraviețuire dintre toate cancerele feminine. În 2035, medicii specialiști estimează că, la nivel mondial, numărul de cazuri noi de cancer ovarian va fi cu 55% mai mare, iar numărul de decese cauzate de această boală cu 70% mai mare. În România, potrivit specialiștilor, 1.800 de femei sunt diagnosticate anual cu această boală, iar peste jumătate dintre ele pierd lupta cu boala.

DANA LUCIA STĂNCULEANU, medic primar oncologie
”Ana Savu, Național Tv, întrebare:- Care este cel maiimportant lucru pe care trebuie să-l știe o femeie indiferent de vârstă pentru a-și proteja sănătatea, din punct de vedere ginecologic.- La ca vârstă poate să apară cancerul ovarian. - O femeie vindecată de cancer ovarian mai poate spera că poate avea copii? - O femeie care a avut cancer ovarian mai poate avea, ulterior tratamentului, o viață sexuală normală? Viață sexuală normală cu certitudine că poate să aibă, sigur există și niște intervale, apropo de intervențile chirurgicale, dar poate să aibă. Dacă poate sau nu sa aibă copii, depinde de stadiul și de tipul de intervenție chirugicală și de tratamentul ulterior făcut de pacientă.”

Ghidul „Cancerul Ovarian – Ghidul pacientei” le explică pacientelor cu cancer ovarian care sunt pașii ce pot fi urmaţi, din punct de vedere medical, de la apariția primelor simptome până la stabilirea, de către medic, a tratamentului necesar. Informaţiile din acest ghid prezintă într-un limbaj accesibil, investigaţiile ce trebuie efectuate pentru stabilirea diagnosticului, pornind de la suspiciunea iniţială, până la tipul de tratament potrivit fiecărei paciente.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook