Laborator inteligent, la Liceul Teoretic ”Alexandru Ioan Cuza” din BucureștiO oră de geografie, în care elevii pot vedea Polul Nord, jungla amazoniană ori Extremul Orient prin intermediul ochelarilor de realitate virtuală sau o oră de biologie, în care pot studia organele din interiorul corpului uman cu ajutorul unei imprimante 3D. Aşa vor arăta orele de studiu pentru elevii Liceului Teoretic ”Alexandru Ioan Cuza” din București, după ce organizaţia neguvernamentală INACO şi Primăria Sectorului 3 au creat şi dotat primul laborator inteligent din sistemul școlar românesc.

REKA VADASZ, director, Liceul "Alexandru Ioan Cuza", București ”Periodic, pentru aprofundarea unor cunoştinţe este nevoie să facem şi altfel de lecţii, să deviem puţin de la tradiţional şi să facem lecţii atractive, captivante, ca elevii să vină cu zămbetul pe buze la şcoală.”

IOANA MIHAELA NEACŞU, inspector general, I.S.M.B. ”Avem ca dotări tehnologie de ultimă generaţie, imprimante 3D, sunt doi roboţi educaţionali, sigur, calculatoarele aferente, tablă inteligentă şi aşa mai departe. Abia astept să văd o lecţie utilizând ochelarii virtuali.”

Proiectul pilot SmartLab 4.0 îşi propune modernizarea şi digitalizarea modului de predare în instituţiile de învăţământ din ţară, dar şi stimularea creativităţii elevilor. Școala va deveni, astfel, mai atractivă pentru copii. Este de așteptat ca, beneficiind de astfel de facilități, copiii să fie mai bine pregătiţi pentru afacerile viitorului, să se descurce mai ușor pe piața muncii şi să abordeze cu mai mare ușurință meseriile viitorului.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook