Lecții de educație rutieră pentru copii



Regulile de circulaţie se învaţă de mic, dar și adultul mai are câte ceva de învățat! În mai multe orașe din țară, agenții rutieri le-au oferit celor mici, în acest weekend, o lecţie despre siguranţa în trafic, la care au putut asista părinții și bunicii. În București, lecția de educație rutieră organizată în Piaţa George Enescu a atras copii cu vârste între 5 şi 14 ani. Într-un mediu prietenos și distractiv, micuții au învățat semnele de circulaţie și au aflat la ce ar trebui să fie mereu atenți, în calitate de pietoni.

AMBIANŢĂ ”Atenție la mine! Cum procedăm când ajungem la această zebră, la trecerea pentru pietoni, cum ne asigurăm? Ne uităm după mașini sau așteptăm semaforul.”

Copiii mai mari, care vor stăpâni volanul peste câţiva ani, au avut parte şi de o simulare ingenioasă. Cu ajutorul unor ochelari speciali, ei au putut vedea ce se întâmplă cu un șofer, atunci când este prea oboist, consumă băuturi alcoolice ori substanţe interzise.

CLAUDIU COSTEA, purtător de cuvânt, Brigada Rutieră București ”Brigada Rutieră a încercat astăzi să desfășoare o activitate preventivă, interactivă, care s-a adresat micilor participanți la trafic. Încercăm să îi învățăm regulile de circulație. Multe dintre reguli erau cunoscute de către copii, lucru care ne-a bucurat foarte tare. Așteptăm cu nerăbdare să înceapă școala și să ajungem în unitățile de învățământ, unde să continuăm această muncă de prevenire.”

Alături de polițiștii rutieri, au fost prezenți și reprezentații Fundației Siguranța Auto Copii. Părinții au fost puși în temă cu privire la modul în care ar trebui să fixeze scaunul bebelușului, înainte de a porni la drum. Acest aspect este unul extrem de important și poate salva viața celui mic, în cazul unui accident rutier.

ALICE DONA MITU, expert, Centrul Siguranță Auto Copii ”Este un mediu pe care nu îl putem controla, un mediu în care brațele mamei nu pot proteja. Și atunci, trebuie să folosim în locul brațelor mamei, în mașină, scaunul adecvat. Un scaun care trebuie să fie perfect adaptat vârstei, înălțimii și greutății copilului și care să se instaleze perfect în mașina în care dorim să îl utilizăm, astfel ca, în momentul impactului, cele trei elemente, mașină, copilaș, scaun auto, să facă corp comun și să nu rezulte decesul sau rănirea gravă a micului pasager.”

Datele statistice ne plasează pe primul loc în Uniunea Europeană, în ceea ce privește decesele din cauza accidentelor auto. Din păcate, în România, numai anul trecut, 122 de copii și-au pierdut viața în evenimente rutiere.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook