Legea defăimării, în curs de pregătireDefăimarea României, pedepsită prin lege! Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că actul normativ nu va opri libera exprimare, însă va reglementa situaţiile de defăimare a ţării. El a adăugat că a discutat cu colegii din PSD, pentru a lucra la o lege în acest sens. Deocamdată, social-democraţii nu au anunţat ce formă va avea viitorul act normativ şi care vor fi sancţiunile. Potrivit unei analize ziare.com, ar putea fi reactivat un proiect de lege iniţiat în 2016 de 60 de parlamentari PSD, ALDE şi UNPR, care se află în prezent, pe rolul Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter "Proiectul de act normativ care aşteaptă avizul Comisiei Juridice a Camerei are un singur articol. Acesta prevede că "manifestările publice săvârşite cu intenţia de a defăima ţara sau naţiunea română se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi."

Acest proiect a fost adoptat tacit de Senat, în noiembrie 2016, şi s-a oprit la Comisia Juridică a Camerei, după ce a primit aviz negativ din partea Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale. Despre pedepsirea defăimării s-a mai discutat în spaţiul public şi în 2015, în urma unui proiect legislativ iniţiat de Liviu Dragnea şi care se referea la defăimarea socială. Proiectul privind promovarea demnităţii umane şi a toleranţei faţă de diferentele de grup stabilea amenzi de până la 30.000 de lei, în cazul unei persoane sau 60.000 de lei, în cazul unui grup social. Legea, care a stârnit critici aprinse în societatea civilă, a trecut de Senat, dar fost respinsă de Camera Deputaţilor.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook