Legea pentru alegerea președintelui modificată, votată de SenatLegea pentru alegerea președintelui României, modificată! Senatul a votat proiectul de lege depus de PSD la începutul lunii mai în procedură de urgență. Potrivit legii vechi, "candidaturile propuse de partidele și de alianțele politice, precum și candidaturile independente, puteau fi depuse numai dacă erau susținute de cel putin 200.000 de alegatori. În plus, un alegător putea susține mai mulți candidați". Forma actuală a legii prevede că "un alegător poate susține un singur candidat". O altă modificare are în vedere mărirea amenzilor în cazul nerespectării prevederilor noii legi. Astfel, în noua formă, acestea încep de la 2.500 de lei și pot ajunge și la 20.000 de lei. Printre altele, în inițiativa legislativă a PSD, se aplică o amendă între 2.500 și 5.000 de lei pentru neluarea de către organizatori a măsurilor necesare desfășurării normale a adunărilor electorale, precum și pentru distribuirea și consumarea de băuturi alcoolice în timpul acestor adunări ori tipărirea fără drept de buletine de vot. De asemenea, se sancționează refuzul de a permite accesul în secția de votare al candidaților, al persoanelor acreditate și al membrilor birourilor electorale pentru a asista la desfășurarea operațiunilor electorale. Noua lege prevede amenzi de la 5.000 lei la 10.000 lei aplicate de catre biroul electoral județean, biroul electoral al sectorului municipiului București sau biroul electoral pentru secțiile de votare din străinatate, pentru folosirea de către o formațiune politică a însemnului electoral al altei formațiuni politice sau a imaginii candidaților altei formațiuni politice. Alte amenzi din proiect variaza de la 10.000 lei la 20.000 lei, aplicate de catre "presedintele biroului electoral, in cazul savârșirii contravențiilor de către membrii acestuia sau de personalul tehnic auxiliar ori președintele biroului electoral ierarhic superior. Totodată, se impune ca, pe durata votării, accesul alegatorilor la urnele de vot este monitorizat audio-video in condițiile stabilite prin hotărâre de guvern.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook