Legea privind votul prin corespondență și votul electronic, prioritatea USR



Perpetuarea problemelor privind votul în Diaspora determină USR să urgenteze adoptarea proiectului de lege privind votul electronic și votul prin corespondență. Liderul USR, Dan Barna, a declarat, luni, că prioritatea parlamentarilor acestei formațiuni este promovarea legislației privind votul prin corespondență și votul electronic. ”Nu mai putem accepta, ca țară, ca românii din diaspora să fie umiliți la modul în care s-a întâmplat”, a punctat politicianul. ”Ceea ce s-a întâmplat ieri.), după experiența din 2014, este cel mai puternic argument că actualul guvern trebuie să plece. De mâine prioritatea parlamentarilor USR în Parlamentul României va fi să promovăm legislația privind votul prin corespondență și votul electronic”, a declarat Dan Barna. El a reamintit că proiectele de lege sunt deja depuse la Parlament. ”Vom folosi toate resursele ca aceasta legislație, să vedem dacă vom reuși să obținem voința politică, mai ales la votul prin corespondență care poate fi pus în practică chiar de săptămâna viitoare. Nu mai putem accepta ca țară ca românii din diaspora să fie umiliți la modul în care s-a întâmplat”, a adăugat Barna. Dan Barna a menționat că modul în care a decurs votul din străinătate este încă un argument pentru Guvernului. În dezbaterea organizată în 2015, privind votul prin corespondență și votul electronic s-a arătat că această formă de exercitare a dreptului de vot implică riscuri foarte mari de securitate. Potrivit specialiștilor IT, ”din punct de vedere tehnic nu este fezabil, ci este o falsă alternativă”. ”Orice sistem de acest fel este format din trei părţi: calculatorul votantului, sistemul de comunicaţie şi sistemul central care face contorizarea. Sistemul utilizatorului nu este securizabil”, au subliniat IT-iștii. Din punctul lor de vedere, un astfel de sistem va fi atacat de actori statali pentru că ”este cel mai eficient instrument cost-efect de a influenţa viitorul unei ţări”. Totuși, acest sistem de vot este singura soluție viabilă, la ora actuală, pentru a preveni situații de genul celei înregistrate la actualele alegeri europarlamentare în Diaspora. Rămâne ca legea să fie adoptată, iar specialiștii să pună la punct un sistem securizat, pentru a le da cetățenilor cu drept de vot posibilitatea de a-și exercita acest drept constituțional.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook