Lia Olguța Vasilescu dă asigurări că majorarea pensiilor nu este afectată de criza politică



Criza politică nu afectează majorarea punctului de pensie! Cel puțin așa dă asigurări ministrul demisionar al Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Ea a anunțat că ordonanța de urgență pentru majorarea pensiilor cu 9 procente, până la 1.000 de lei, dată de Guvernul Grindeanu încă din luna martie, va intra în vigoare de la 1 iulie.

LIA OLGUȚA VASILESCU, ministrul demisionar al Muncii "Vreau să fac un anunț, dacă se mai face sau nu, ordonanța de urgență este dată din martie. Ea intră în vigoare, deci se va da. Nu trebuie să fie nicio îngrijorare legată de punctul de pensie. Ideea este că noi am aprobat încă din luna ianuarie. Nu este niciun fel de problemă."

Declarația Liei Olguța Vasilescu vine după ce oamenii și-au exprimat îngrijorarea că situația actuală de pe scena politică ar putea bloca măsura de creștere a pensiilor. Ordonanța de urgență privind majorarea punctului de pensie a fost adoptată la sfârșitul lunii martie în ciuda avertismetului transmis de Reza Bagir, şeful FMI la Bucureşti, care a atras atenţia asupra deficitului bugetar în creştere şi a spus că România este ţara UE cu cea mai mare majorare a deficitului bugetar structural. La acea dată, Lia Olguța Vasilescu preciza că nu se pune problema amânării creșterii punctului de pensie, și nici a amânării legii salarizării unitare sau a celorlalte măsuri asumate prin programul de guvernare, argumentul fiind acela că toate prognozele în ceea ce priveşte România în ultimii ani, atât ale Comisiei Europene cât şi ale FMI au fost greşite. Ea preciza atunci că măsurile se bazează pe analizele Comisiei de Prognoză, care nu a greşit niciodată până acum, şi după estimările făcute împreună cu specialiştii PSD".


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook