Liderii, la vot



Președintele țării și liderii politici au votat încă de la primele ore ale dimineții. Fiecare, a explicat pentru ce votează.

KLAUS IOHANNIS, președintele României „Este o zi extrem de importantă! Astăzi, avem șansa, aș zice eu chiar istorică, de a alege un Parlament mai bun, un Parlament care realmente se ocupă de problemele românilor și un Parlament care face legi bune pentru România. Este însă extrem de important să mergem la vot! Alegerile nu se câștigă în sondaje, alegerile se câștigă la urne și este între timp foarte clar. Fiecare vot contează, așadar dragi români, astăzi este foarte important, vă rog megeți la vot!”

LUDOVIC ORBAN, premierul României „În ceea ce mă privește, mi-am exercitat dreptul de vot și am votat pentru dezvoltarea României. Am votat pentru o Românie dinamică, modernă, o Românie încrezătoare în forțele sale, o Românie care să fie respectată la nivel internațional. Am votat pentru reforme substanțiale, am votat pentru o orientare euroatlantică clară a României. De asemenea, am votat pentru un plan de dezvoltare, care să permită saltul pe care România îl merită.”

TRAIAN BĂSESCU, fost președinte al României „Sunt, probabil, alegerile în care opțiunile sunt cel mai clar definite. Stânga vrea sa ducă banii în consum, dreapta vrea să ducă banii în dezvoltare. Opțiunea mea este pentru dezvoltarea țării și nu pentru consum.”

EUGEN TOMAC, președinte PMP „Trecem printr-una dintre cele mai dificile situații prin care a trecut țara noastră în ultimii 100 de ani și ii invit pe toți cei care își iubesc țara să vină, astăzi, la vot! Votul dat, astăzi, este un act patriotic. Mi-aș dori enorm sa votați cu inima, cu încredere și să vă gandiți la viitorul țării. Cu acest gând am dat și eu acest vot, din dragoste pentru țară.”

VICTOR PONTA, președinte PRO România „Vreau în 2021 să ieșim din criză, de asta am votat, și pentru oameni care știu să facă lucrul ăsta.”  

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, fost premier al României „Astăzi am votat cu gândul că democrația noastră este pândită de un mare pericol și anume acumularea puterii în mâna unui singur om. Tentația spre totalitarism există de secole și de milenii. Totalitarismul nu este numai de stânga, cei din generația mea am trăit în perioada comunistă și am suferit din acest motiv. Nu aș vrea ca generația de astăzi și generația de mâine să se regăsească în același simtem politic în care o persoană decide totul.”  

GABRIELA FIREA, prim-vicepreședinte PSD ,, Am votat cu gândul la o majoritate parlamentară care să poată aduce românilor o formulă guvernamentală cu specialiști, cu oameni competenți care să gestioneze mult mai performant criza sanitară, care să aibă soluții pentru toți românii, care să înceapă să testeze extins populația în vederea limitării răspândirii coronavirusului. De asemenea, am votat cu gândul că noul parlament va respecta și va impune guvernului să respecte legislația în vigoare în ceea ce privește pensiile și de asemenea, alocațiile pentru copii.”

MARCEL CIOLACU, președinte PSD „În primul rând, la mulți ani de Sf. Nicolae. Am votat astăzi pentru ca românii să-și ia viața înapoi. Am votat astăzi, pentru ca de mâine România să aibă un plan concret și specialiști capabili pentru gestionarea pandemiei și a crizei economice. Am votat pentru cei care au nevoie de pensii, de alocații, de școli deschise, dar am votat și împotriva incompetenței și indolenței. Am votat pentru producătorii români, pentru firmele românești și îndemn pe toți românii să vină astăzi la vot. Este un vot crucial pentru următorii patru ani.”

NICUȘOR DAN, primarul general al Capitalei „Am votat pentru dezvoltarea României și a Bucureștiului. România și Bucureștiul au o oportunitate extraordinară prin acești 80 de miliarde bani europeni . Am votat pentru colaborare și pragmatism, pentru că pentru București e foarte important să existe colaborare cu autoritățile centrale. Pentru România, în general, urmează patru ani fără alegeri și e important ca autoritățile centrale să fie capabile să aibă un dialog cu autoritățile locale . Am votat pentru justiție și pentru cursul european al României și implicit împotriva celor care au periclitat această direcție. Îi îndemn pe români să vină la vot pentru că e vorba de viața lor în următorii patru ani.”

CIPRIAN CIUCU, primar, Sector 6 București „Aștept să avem un guvern stabil și în următorii ani să putem să facem treabă. Avem nevoie de sprijinul Guvernului și după cum știți în București este destul de greu. Este foarte important ca oamenii să vină la vot. Timp de patru ani nu vom mai avea vot, sper să nu mai avem instabilitate politică și să avem un guvern cât se poate de stabil care să fie aproape de autoritatea locală.”

ALEXANDRU RAFILA, preşedinte, Societatea Română de Microbiologie „În primul rând cu gândul că trebuie să participăm la vot. După cum ați văzut procedura la vot este sigură, nu prezintă niciun fel de problemă din pucnt de vedere al îmbolnăvirii. În al doilea rând cred că cel mai important este ca în sfârșit oamenii să voteze pentru profesionalism, responsabilitate și modestie. Nu este timp de festivism în momentul de față. Nu putem să ne reîntoarcem la viața normală, socială și economică decât dacă reușim să trecem peste această pandemie. Din păcate aceste lucruri nu se pot face decât cu profesioniști.”  

DACIAN CIOLOȘ, fost premier al României „Am votat și de data aceasta pentru oameni noi în politică. Oamenii care nu își doresc hoția sub nicio formă a ei. Oamenii care merg în Parlamentul României ca să construiască și nu pentru privilegii, privilegii care de altfel trebuie date de o parte pentru că e momentul să apropiem Parlamentul României de societatea românească și împreună să facem schimbările pe care le dorim.”

RAMONA IOANA BRUYNSEELS, președinte PPU(SL) „Am votat pentru credință în România! Pentru credință în țara noastră, pentru credință în bunul Dumnezeu, pentru credință că în sfârșit după 30 de ani poate ajungem să avem politicieni buni, demni, patrioți, oameni dedicați oamenilor care să facă ceva cu adevărat pentru țara noastră. Am votat pentru că eu una nu mai acceptat ca în România să existe sute de mii de copilași care merg la culcare flămânzi și care în această dimineață de Sfântul Nicolae nu au găsit nimic în ghetuțele lor.”

ULISE TOADER, vicepreședinte PPU(SL) „Am votat astăzi cu credinţa că Moş Nicolae şi rezultatul votului va aduce românilor un trai mai bun, va aduce o dragoste între oameni, va aduce profesionalism, va aduce o mare schimbare, astfel încât corupţia, ipocrizia, minciuna, înşelăciunea să nu aibă loc în ţara noastră.”


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook