Liderii Uniunii Europene, la Bucureşti



Importanți lideri ai Uniunii Europene au venit la București! În cadrul ceremoniei oficiale de lansare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene au fost prezenți preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, premierul Viorica Dăncilă, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a impresionat prin discursul susținut în limba română.

DONALD TUSK, președintele Consiliului European

„Sunt foarte mândru și fericit că voi conduce împreună cu dvs. afacerile europene, în timpul primei președinții a Consiliului UE. Sunt convins că veți interpreta cu înțelepciune o adevărată „rapsodie română.”

În cadrul ceremoniei, nu a fost ocolit faptul că România este criticată la Bruxelles din cauza reformei controversate a sistemului său judiciar. Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a menționat în discursul său că nu există un compromis posibil în lupta împotriva corupției.

JEAN-CLAUDE JUNCKER, președintele Comisiei Europene

Trad “Da, Uniunea Europeană este creată prin compromis, dar când vine vorba de drepturile omului, când vine vorba de statul de drept, lupta împotriva corupției, nu există niciun compromis posibil.”

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, la ceremonia de lansare a preşedinţiei României la UE, că mai multă unitate şi coeziune reprezintă calea pe care o propunem pentru următoarele şase luni şi pe care va trebui să o urmărim cu toţii cu consecvenţă.

KLAUS IOHANNIS, președinte al României

„Avem nevoie de mai multă coeziune în toate acţiunile noastre la nivelul Uniunii Europene, indiferent că vorbim de o Europă a convergenţei, de o Europă mai sigură, de o creştere a rolului Europei ca actor global sau de valorile noastre comune. Coeziunea este, în viziunea noastră, un aspect esenţial pentru a asigura avansarea proiectului european.”

VIORICA DĂNCILĂ, premierul României

“Ca prim-ministru, îmi asum cu onoare și demntate această înaltă responsabilitate în fața Europei și a celor peste 500 de milioane de cetățeni europeni.Vom demonstra că România merită respectul comunității europene. Vom demonstra că România este pe deplin pregătită să stea cu fruntea sus, în rând cu toate celelalte state membre.”

Evenimentul a continuat cu un concert susţinut de Orchestra Uniunii Europene, formată din muzicieni din cele 28 de state membre UE, dar şi de artişti români recunoscuţi internaţional.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook