Lista infracțiunilor comise de medicul Mihai Lucan, tot mai amplăIes la iveală noi fapte care îl pot incrimina pe medicul Mihai Lucan, fostul director al Institutului de Urologie Cluj! Zeci de plângeri privind decontări ilegale şi defavorizarea unor pacienţi de către medicul urolog Mihai Lucan au fost făcute de bolnavi, dar şi de medici de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, a declarat fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu. El a precizat că, după trimiterea Corpului de control la institut, în cele şapte luni de mandat la Ministerul Sănătății, "din fiecare plângere ieşea câte un dosar, care era trimis organelor de control". Voiculescu mai spune că medicii, colegi ai profesorului Mihai Lucan, nu au făcut dezvăluiri despre ilegalităţile comise de acesta, din cauză că riscau să îşi piardă funcţiile, existând chiar o situaţie în care un cadru medical care a pus la îndoială autoritatea lui Lucan a fost lovit, ameninţat şi i-au fost sabotate operaţiile. Inspectorii corpului de control al Ministerului Sănătății au constatat că erau aplicate practici în contradicție cu legea, dar și cu o lipsă totală de respect pentru pacienți. Transplant fără teste de compatibilitate, angajați plătiți ilegal și transplant ilegal de pancreas, acestea sunt concluziile raportului întocmit încă de anul trecut de corpul de control al Ministerul Sănătății după verifcările făcute la Institut, concluzii date publicității acum. Fișele de consultații nu conțineau informații vitale precum numărul rinichilor transplantați și nici codurile pentru fiecare act de donare. De asemenea, raportul arată că s-au făcut ilegal 21 de transplanturi de pancreas, Institutul nefiind acreditat pentru o astfel de activitate, se arată în raport. Când apărea un organ disponibil erau sunați cinci-șapte oameni de pe lista de așteptare. Nu există însă date care să arate care era criteriul după care erau chemați. Cu cât un pacient era înscris de mai mult timp pe lista de așteptare, cu atât scădeau șansele lui de a beneficia de transplant renal. Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada 2007-2009 nu mai puțin de 159 de pacienți au fost tratați la clinica privată a lui Mihai Lucan cu aparatura Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal. Aceștia au plătit sume cuprinse între 3.000 și 6.700 euro pentru fiecare intervenție. În aprilie, procurorii DIICOT Cluj au mai făcut percheziții, atât la sediul clinicii lui Mihai Lucan, cât și la institut.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook