Literatura spaniolă, promovată la Institutul Cervantes"Oamenii au nevoie de poveşti iar noi suntem aici pentru a le oferi". O deviză care ar putea să definească întâlnirea cu publicul a trei scriitori de limbă spaniolă, la Institutul Cervantes din Capitală.

PABLO DIEZ ASTRUGA, ataşat cultural, Ambasada Spaniei la Bucureşti

"Ideea de a reuni trei scriitori spanioli a apărut în cadrul unui program extraordinar al Ministerului Educaţiei din Spania pentru promovarea limbii şi culturii spaniole în exterior. Avem privilegiul de a conta cu trei scriitori care au afinităţi în România, o ţară care are legături foarte strânse cu Spania."

Cu atât mai mult cu cât doi dintre ei sunt şi profesori de limbă spaniolă.

LLUIS ALEMANY GINER, profesor şi scriitor

"Eu cred că sunt chestii absolut diferite. Ca profesor avem o dublă responsabilitate, prima e să-i învățăm limba și după aia trebuie să nu fii plictisitor, trebuie să ai imaginația unui scriitor. (...) Dacă noi promovăm limba bine, putem promova literatura care e expresia cea mai bună a limbii."

ROBERT LOZINSKI, profesor şi scriitor

"Ambele sunt destul de grele și în același timp nu sunt dificile cât separă lucrurile. Profesor ești la școală, iar scriitor ești atunci când reușești să fii. Totuși în cazul meu, poate e pozitiv faptul că scriu în limba spaniolă și acest lucru ma ajută și cred că îi ajut și pe copii să învețe limba eficient. Cei care promovează literatura, în primul rând noi profesorii la ore. (...) Copiii, tinerii au alt set de valori și ar trebui totuși să lucrăm la acest capitol dacă reușim cumva să promovăm mai bine atunci ar citi și ei mai mult."

Întâlnirea a fost şi un prilej pentru a discuta despre condiția scriitorului în secolul al XXI-lea, având în vedere că trebuie să facă faţă concurenţei noilor tehnologii. De asemenea, aceștia ne-au spus că literatura trebuie promovată mai mult atât la școală cât și în rândul tinerilor.

TOMAS ARRANZ SANZ, scriitor
"Ar fi nevoie de mai multe eforturi, mai ales la nivelul bibliotecilor, este o luptă a părintelui să îl facă pe copil să citească. Este o luptă individuală, organismele oficiale ar trebui să se implice mai mult în promovarea lecturii."

Scriitorii spanioli au promis că vor continua demersurile de acest gen şi în alte oraşe din România.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook