Locuitorii din Beiuș, revoltați din cauza desființării unei treceri peste calea feratăDesființarea unei treceri de pietoni peste calea ferată a stârnit revoltă în Beiuș, județul Bihor! În ciuda vremii nefavorabile, localnicii din cartierul Fabrica de mobilă s-au adunat în locul în care, în urmă cu două luni, a fost desființată trecerea de pietoni peste calea ferată Oradea - Vaşcău. Protestatarii spun că între șine existau plăci de beton care facilitau traversarea căii ferate atât pentru pietoni, bicicliști, persoane în vârstă sau mămici cu copii în cărucioare.
 
VOX "- Cum reușiți să treceți cu căruciorul? - Singură n-am cum, nu pot singură, trebuie să ocolesc și cât fac aici, vreo 5, maxim 10 minute, aș face 40-50 de minute. Pe o vreme ca asta...."

VOX "În loc să ne încurajeze să mergem pe jos, să nu poluăm orașul cu mașina, să mergem cu căruciorul cu copiii la plimbare, trebuie să ocolim doi kilometri, pe la celelalte două treceri, ca să ajungem în centrul orașului. Eu stau aici din 1980, tot timpul pe aici a fost doar pietonal, s-a trecut cu piciorul, cu căruciorul, cu butelie, oameni în vârstă, copii, bătrâni, toată lumea doar cu piciorul, pe jos."

Localnicii sunt cu atât mai nemulțumiți cu cât, de două luni de zile, calea ferată este nefuncțională.

VOX "Nici măcar nu mai trece, de două luni de când a luat trecerea, nu mai trece niciun tren, nu trece marfar, nu trece nimic. Este singura trecere din cartier pe care se merge pe jos, celălalte treceri sunt la extremitățile cartierului și se merge cu mașina. Este trecerea pe care oamenii merg la biserică, biserica este exact peste drum, nu o să ocolească doi kilometri, este trecerea pe care oamenii merg la piață, este trecerea pe care merg la grădiniță, care este în imediata apropiere."

Beiușenii s-au adresat conducerii CFR, cerând reînființarea trecerii de pietoni, însă, răspunsul a fost negativ. Prin urmare, ei au cerut ajutorul administrației publice locale.

PETRU MLENDEA - CĂLUȘ primar, Beiuș  "Cetățenii Beiușului trebuie să înțeleagă că porțiunea de cale ferată plus o parte de acostament nu țin de domeniul public, ci de calea ferată. Efectiv nu văd ce aș putea să fac pe o proprietate care nu-mi aparține."

Primarul orașului Beiuș spune că, înzilele următoare, va solicita conducerii CFR o întrevedere și va încerca să obțină o soluție amabilă, pentru problema ridicată de localnici.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook