Madrigal-ambasadorul cultural al RomânieiSpectacol al vocilor, plin de lumină și culoare! O seară specială organizată la Galeriile "Madrigal - Marin Constantin" de la Senatul României. Concertul extraordinar "Madrigal 60", dirijat de Anna Ungureanu, a marcat 60 de ani de activitate neîntreruptă pentru acest adevărat ambasador cultural al României. Intrarea în scenă a Corului Madrigal a reprezentat un prim pas într-o lume romantică și rafinată, în același timp.

AMBIANȚĂ
EMIL PANTELIMON, manager, Corul Madrigal

"Corul Madrigal, timp de 60 de ani, a fost ambasadorul cultural al României și este în continuare. Dincolo de fapul că a cântat pe toate scenele lumii, spunea Ion Marin la un moment dat că Madrigalul este un ambasador al României în Europa și al Europei în România, a promovat și cultura de cel mai înalt calibru în România. Madrigalul este un revoluționar. A revoluționat și spiritualitatea și cultura în perioada comunistă, când a cântat colinde chiar dacă erau interzise sau a cântat fără să traducă textele chiar dacă acest lucru nu era permis de regim. Iar astăzi Madrigal revoluționează lumea spectacolului pentru că din concerte corale transformă aceste evenimente în spectacole corale. Ceea ce este esențial este că Madrigalul continuă să existe și că este printre puținele ansambluri culturale care a trăit 60 de ani fără întrerupere. Eu spun întotdeauna că acest 60 este un punct esențial în viața cuiva, pentru că 60 este și ultima secundă a fiecărui minut dar și prima secundă a celui care urmează. "

Moștenirea maestrului Marin Constantin este pe mâini bune.

AMBIANȚĂ

ANNA UNGUREANU, dirijor, Corul Madrigal

"M-au sensibilizat foarte multe momente atunci când îl priveam pe maestrul Marin Constantin dirijind și eu eram în cor cântând. Pentru că expresivitatea sa, energia sa, cu care ne convingea să cântăm într-un anumit fel era extraordinar de mare. Și atunci învățam văzând și simțind, nu din vorbe. Aceste amintiri pentru mine sunt foarte prețioase și, bineînțeles, alături de colegii noștri trăim tot felul de experiențe pe scenă, unele extraordinare, altele surprinzătoare, dar mereu încărcați de energia publicului."

Publicul s-a bucurat și de această dată de alegerile din repertoriul Corului Madrigal dar și de prezența copiilor care participă la Programul Naţional Cantus Mundi.

AMBIANȚĂ

Anul acesta, Corul Madrigal pregătește mai multe evenimente. Luna viitoare, ansamblul poate fi ascultat de Ziua Marinei, la Constanța, într-un nou spectacol de excepție.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook