Magistrala 5 a metroului bucureștean, finalizată ”posibil” până la sfârșitul anuluiMagistrala 5 a metroului bucureștean nu pare să iasă de sub zodia incertitudinii! Într-o vizită de lucru efectuată, astăzi, pe tronsonul ”Eroilor - Drumul Taberei - Valea Ialomiței”, directorul general al Metrorex, Dumitru Șodolescu, a declarat că este posibil ca lucrările să fie încheiat anul acesta, dar în anumite condiții.

DUMITRU ȘODOLESCU, director general, Metrorex ”În septembrie, cel târziu octombrie, mai puțin sistemul de automatizare, metroul din Drumul Taberei, Magistrala 5, Eroilor- Drumul Taberei va fi finalizat. Sistemul de automatizare depinde de decizia instanței de judecată.”

Sistemul de automatizare face obiectul a două contestații aflate în instanță. Prima contestație a fost finalizată în noiembrie 2018, iar a doua a fost suspendată. Metrorex a cerut repunerea pe rol de 2 ori, însă fără succes. Încercând să găsească o soluție, Metrorex a trimis scrisori la Tribunalul București, CSM și ministerul Justiției. Problema este că instalarea sistemului de automatizare va dura 9 luni. Fără acest sistem, românii doar se pot uita la noua magistrală, deoarece aceasta nu va putea fi folosită.

DUMITRU ȘODOLESCU, director general, Metrorex ”Noi credem că putem să scurtăm acest termen până undeva la 6 luni de zile, asta înseamnă că încă sunt speranțe, dacă în două luni se finalizează dosarul, să terminăm lucrările ca până la sfârșitul anului să dăm drumul la exploatare. Eu nu pot să fiu rupt de realitate, dacă ne duce până în iulie-august, categoric, sistemul de automatizare, nimeni nu va putea să îl finalizeze în 4-5luni de zile.”

Lucrările la Magistrala M5 au fost licitate în anul 2008 și au început în 2012. Inițial, se spunea că vor dura trei ani.

COSMINA STOIAN, reporter ”Magistrala 5 a metroului bucureștean este unul dintre cele mai așteptate proiecte de infrastructura din Capitală. Noua linie, lungă de aproape 7 km va avea 10 stații și un depou. Inițial, termenul de finalizare era 2015, însă a fost amânat în repetate rânduri, ultima promisiune fiind începutul anului 2019.”

În momentul de față, lucrările la structura de rezistență sunt finalizate în proporție de 99,6%, iar fundația căii de rulare este gata în proporție de 99,5%. Și la finisaje au fost înregistrate întârzieri, fiind gata în proporție de 67%. În subteran, lucrările sunt apoape gata, dar, la suprafață, muncitorii mai au mult de lucru cu amenajarea intrărilor la metrou.

DUMITRU ȘODOLESCU, director general, Metrorex ”Toate lucrările vor fi terminate eșalonat, începând cu luna iunie-iulie. Avem pentru fiecare stație în parte, când se finalizează fiecare acces.”

CONSTANTIN MUSTĂȚEA, director, Investiții, Metrorex ”Distanța din stații pe Magistrala 5, tronsonul Eroilor- Râul Doamnei, respectiv Valea Ialomiței, în medie este undeva la 600 de metri. Dar, s-a urmărit capacitatea acestei linii de transport să fie utilizată la maxim, astfel încât să fie colectat tot bazinul din Drumul Taberei.”

Noua magistrală de metrou va asigura transportul a 300.000 de călători pe zi. Din momentul în care Magistrala 5 se va da în folosință , metroul bucureștean va avea 78 km de cale de rulare, cu 63 de stații.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook