Mai mulți angajați dintr-un cămin de bătrâni, testaţi în sectorul 1Testarea pentru COVID-19 continuă în sectorul 1! Astăzi au fost testați atât cei din personalul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului care intră și ies din tura de lucru de 14 zile, cât și bătrânii aflați în cămin.

DAN TUDORACHE, primar sector 1

”Noi așa facem la intrarea în tură, toate persoanele sunt testate ca să nu existe nicio problemă și să-i infesteze pe vreunul dintre bătrânii care se află în centru. Nici până în momentul de față nu a fost depistat, dacă există vreun test neconcludent, avem o procedură, dar sperăm să nu se întâmple.”

În căminul de bătrâni din sectorul 1 se află peste 200 de seniori, aceștia făcând parte din cea mai vulnerabilă categorie de pesoane și din fericire niciunul dintre aceștia nu a avut rezultat pozitiv la test.

TORA APETRII, reporter
"Peste 200 de bătrâni din sectorul 1 au fost testati astăzi pentru Covid - 19. Potrivit medicilor aceste teste au o acuratețe de 93%.”

Studiile arată că aproape jumătate dintre decesele înregistrate în Uniunea Europenă, în urma infectării cu COVID-19, sunt ale persoanelor instituționalizate. Medicul Florin Arhip ne-a arătat cum funcționează un test pentru coronavirus.

FLORIN ARHIP, medic

”Acesta este testul sigilat, steril, de unică folosință. Îl desigilez în fața dumneavoastră. Așa arată testul blanc, nefolosit, voi recolta două picături de sânge de la degetul dumneavoastră printr-o metodă de înțepare cu un ac steril de unică folosință, se pun picăturile de sânge în cele două fante, peste el se pune câte o picătură de gel reactiv și gelul va urca în sus, va împinge în sus tot lichidul și va apărea cate o liniuță pe C în cazul în care se confirmă că este reușit testul și nu dă eroare, iar în cazul în care va apărea pozitivarea pentru COVID SARS 2, liniuța va apărea în dreptul literei T.”

Țara noastră va ieși în data de 15 mai din stare de urgență și va intra în stare de alertă. Atunci românii vor fi obligați să poarte măşti de protecţie în spaţiile închise şi în mijloacele de transport în comun.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook