Mai puține furturi și tâlhării, mai multe acte de violență în familieScade criminalitatea stradală, dar se amplifică violența în familie! Potrivit datelor comunicate de Poliția Română, izolarea din cauza pandemiei de coronavirus a dus la o scădere importantă a criminalității stradale în țara noastră. În schimb, se înregistrează din ce în ce mai multe acte de agresiuni în familie. Astfel, în luna martie s-au înregistrat cu 20% mai puține tâlhării și furturi. Mai puține mașini în trafic înseamnă, automat, și mai puține accidente, iar polițiștii au numărat cu 37% mai puține persoane rănite grav în evenimente rutiere. Din păcate, sunt din ce în ce mai multe apeluri ale femeilor care cer ajutor din cauza partenerilor violenți. Din totalul faptelor de agresiune domestică sesizate, peste jumătate reprezintă de loviri sau alte violențe.

prin telefon: Simona Voicescu, președinte, Asociația „Necuvinte” ”Era de așteptat să crească numărul infracțiunilor în familie. Au crescut peste tot în lume. La noi creșterea este chiar mică, dar este un fenomen absolut normal, atat timp cât noi avem un fenomen al violenței în familie destul de dezvoltat în România. În momentul în care o izolezi pe femeie la domiciliu alături de partenerul ei abuziv, era de așteptat ca faptele de loviri și alte violențe și de abuz în familie să crească.”

BIANCA ROTARU, reporter ”Teama de a pleca de acasă provocată de amenzi, teama de a pleca de acasă pe motiv că nu au unde să se ducă, mai ales în contextul actual de impunere a distanțării sociale, le transformă pe femei în ținte sigure pentru partenerii agresivi. O femeie bătută, amenințată cu moartea, nu mai are unde fugi. Nu se poate refugia la mama, la bunica, la frate ori la vreo prietenă. Dată fiind situația, cu siguranță, victimele au nevoie de ajutor din partea autorităților.”

prin telefon: Simona Voicescu, președinte, Asociația „Necuvinte” ”Ținând cont că industria HoReCa este la momentul acesta închisă, așa cum alocăm hoteluri către personalul medical, cum alocăm hoteluri pentru persoanele care sunt în carantinată, trebuie neapărat, adică ar trebui neapărat ca în fiecare județ, măcar un hotel să fie temporar alocat cazării personalor victime ale violenței domestice.” 

În București, Primăria Capitalei a dispus amenajarea a 32 de garsoniere și a 4 apartamente cu câte două camere, însemnând o capacitate de 100 de locuri, pentru femeile victime ale bărbaților bătăuși. Astfel, toate persoanele pentru care izolarea la domiciliu reprezintă un pericol la adresa sănătății și vieții, indiferent că amenințarea vine din partea soțului, iubitului, fratelui sau părintelui, se pot adresa Directiei Generale de Asistență Socială a Municipiului București sau organizațiilor din domeniu.

”Este o situație foarte, foarte sensibilă pe care cineva trebuie să o ia în cosiderare și cineva, mai exact Guvernul. Adică, Guvernul trebuie neapărat să pună pe masă și problema violenței în familie și urgent, pentru că nu vrem să ajungem să avem femei ucise din această scăpare”. 


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook