Mai puțini bani pentru ”Prima Casă”Mai puţini bani pentru "Prima Casă"! În 2018, statul alocă două miliarde de lei pentru împrumuturi, cu jumătate de miliard de lei mai puţin decât în anii precedenţi, aşa că doritorii trebuie să aibă dosarele bine pregătite. Directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Alexandru Petrescu, a declarat că fondurile alocate programului “Prima Casă” sunt în continuă scădere. Şi asta deoarece programul şi-a atins scopul, şi anume deblocarea creditelor pentru sistemul imobiliar, iar acum există surse alternative de finanţare. Fondul Naţional de Garantare a creditelor pentru I.M.M.-uri se va reorienta în perioada următoare spre susținerea mediului de afaceri, a spus Alexandru Petrescu. El a ţinut să sublinieze însă că garantarea achiziției de locuințe pentru populație va continua câţiva ani, chiar în condiții mai bune ca până acum.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter "Programul "Prima Casă" va demara în următoarele două săptămâni. Anul acesta, programul vine cu proceduri simplificate şi cu dobânzi mai mici pentru cei care se gândesc să îşi construiască o casă, marja maximă de dobândă fiind redusă de la 2,5% la 2%."

Specialiştii avertizează însă că suma alocată anul acesta nu ajunge pentru toţi cei care vor să cumpere casă prin credit garantat de stat. Pentru 2018 se preconizează că vor fi aprobate 20.000 de credite, cu 5.000 mai puţine decât anul trecut. Potrivit directorului general al Fondului Naţional de Garantare, şi în 2019 şi 2020, programul "Prima Casă" va primi o alocare de câte două miliarde de lei, iar în anul 2021 va fi o alocare de 1,5 miliarde de lei.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook