Majorări salariale, în Sănătate și Educație



Mărţişor cu noroc pentru medici şi cadre didactice! Salariile de bază ale angajaţilor din sistemul sanitar cresc substanţial, începând de astăzi. Un medic primar va avea un salariu brut mai mult decât dublu: 13.338 de lei, faţă de 6.010 lei, cât are acum, iar un medic specialist va primi de la 1 martie un salariu de 10.563 de lei. Şi în cauzul infirmierelor se dublează salariul - de la 1.725 de lei, cât este în prezent, la 3.550 de lei. La anatomie patologică şi medicină legală, un medic primar va avea o creştere salarială de la 9.481 de lei la 16.250 de lei brut. Salariul unui farmacist primar va fi de 5.528 de lei, iar o soră medicală principală va câştiga 3.750 de lei brut.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Ministrul Muncii a declarat că măririle salariale din sistemul sanitar vor determina reducerea exodului medicilor. Lia Olguța Vasilescu a susţinut că anul trecut, doar pe baza promisiunii că veniturile lor vor crește, 40% dintre medici au renunțat la ideea de a pleca să lucreze în străinătate."

De la 1 martie, s-au mărit şi salariile cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar, cu 20%.

LIA OLGUȚA VASILESCU, ministrul Muncii "Un asistent universitar care până ieri avea 3834 de lei va avea de la 1 martie 4101 de lei, o creștere de 600 de lei. Un profesor universitar care în 2016 avea 6453 de lei, în decembrie ajunsese la 6921 de lei, în ianuarie la 8652 de lei, iar de mâine va avea 10.383 de lei. Un profesor gradul 1, profesor de învățământ preuniversitar care în 2016 avea un salariu de 3436 de lei a ajuns în decembrie 2017 la 3779 va avea de mâine 4424 de lei."

Lia Olguţa Vasilescu a precizat că Guvernul intenţionează să majoreze şi salariile şefilor de centre din subordinea Direcției Generale de Asistenţă Socială și Protecția Copilului, prin modificările aduse OUG 91/2017. Deputaţii din Comisia de muncă vor dezbate, săptămâna viitoare, această ordonanță pentru a finaliza raportul care va fi înscris pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook