Manualul de Biologie de-a VI-a, plin de greșeliScandalul manualelor greșite ia amploare! După ce, în urmă cu două săptămâni, au fost depistate mai multe erori în manualele de Istorie și Geografie de clasa a VI-a, recent, mai mulți profesori au semnalat greșeli grave și în manualul de Biologie, tot de clasa a VI-a. Astfel, într-o poză din manual, inima și ficatul sunt poziționate greșit în corp. De asemenea, sunt semnalate greșeli în afirmația referitoare la totalitatea lungimii vaselor de sânge. În manual sunt prezentate, la pagini diferite, varianta de 160.000 de kilometri și cea de 96.000 de kilometri. Pe lângă alte greșeli, cei care au verificat manualul au mai descoperit că autorii au făcut confuzie între mucegai şi paraziţi și că au introdus concepte ciudate precum ”orific” și lobul ”interior” al plămânului. Manual de Biologie de clasa a VI-a este scos de editura Ministerului Educaţiei. Disciplina Biologie are două manuale de la Editura Didactică şi Pedagogică, care au antetul Ministerului, iar în cel de-al doilea sunt numeroase greşeli gramaticale. În ceea ce privește greșelile descoperite în cartea de Geografie, Ministerul Educaţiei Naţionale a solicitat Editurii Didactice și Pedagogice să retipărească manualul şi să suporte toate costurile aferente. Până la momentul la care noile manuale vor fi trimise în şcoli, profesorii şi elevii vor putea folosi varianta corectată în format digital.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook