Marsul "Împreuna Pentru Siguranța Femeilor", în semn de solidaritate cu femeile victime ale violenţeiPeste 2.000 de oameni au participat, sâmbătă, în București, la marsul "Împreuna Pentru Siguranța Femeilor", în semn de solidaritate cu femeile victime ale violenţei şi pentru a menţine presiunea publică necesară pentru respectarea drepturilor femeilor şi fetelor. Astfel de marșuri au avut loc, însă, și în alte orașe mari din țară, precum Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi. Marșurile au fost organizate sub sloganul ”Credeţi-ne!” și au scos în evidență nevoia femeilor de a avea încredere pentru a ieşi din relaţiile abuzive, dominate de violență, sau pentru a reclama actele de hărţuire sau viol. ”Au nevoie de încredere în forţele proprii, încredere că familia nu le va judeca şi nu le va acuza pe ele pentru agresiunea partenerilor, încredere că nu vor suferi repercusiuni, încredere că poliţiştii şi judecătorii le vor crede”, au transmis organizatorii evenimentului. Participanţii la marşul din București s-au strâns în Piaţa Universităţii şi au pornit spre Piaţa Victoriei, având pancarte şi scandând mesaje precum ”Vrem dreptate în justitie şi încredere în Poliţie” sau ”Un, doi, trei, agresorii jos cu ei”. Potrivit datelor oficiale, în țara noastră, în prima jumătate a acestui an au avut loc aproape 12.000 de infracţiuni din sfera violenţei domestice. De asemenea, în prima jumătate a lui 2019, au fost emise peste 3.600 de ordine de protecţie provizorii emise de Poliție şi 3.520 de ordine de protecţie emise de instanţele de judecată. Din datele statistice privind violența domestică mai rezultă că, în România, una din patru femei a fost agresată fizic sau sexual de partenerul său sau de fostul partener, cel puţin o dată în viaţă. Anul trecut, din aproape 38.500 de fapte de violenţă în familie sesizate la poliţie, au ajuns în instanţă doar 3,5% adică 1.360 de inculpaţi, în scădere faţă de anul anterior. Astfel de date arată neîncrederea femeilor agresate în capacitatea statului român de a le apăra de partenerii violenți și teama față de aceștia.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook