Măști sanitare gratuite, pentru nevoiașii din județul ClujÎn sfârșit, măștile sanitare gratuite pentru persoane defavorizate devin realitate! După ce premierul Ludovic Orban anunța, recent, că va rezilia contractul cu firma câștigătoare pentru achiziţia acestor măști, dacă nu vor fi livrate la timp, două milioane de astfel de articole au ajuns, în această dimineață în județul Cluj. Potrivit reprezentanților administrației publice clujene, peste 41.600 persoane defavorizate vor beneficia de aceste măști, în 81 de localități. Fiecare persoană care se încadrează în categoria ”defavorizată” va primi câte 50 de măști de protecție împotriva coronavirusului. ”Această măsură de protecţie sanitară are scopul de a limita infectarea cu COVID-19 în rândul categoriilor sociale defavorizate şi de a reduce expunerea comunităţilor la riscul îmbolnăvirii", se arată în comunicatul Prefecturii Cluj.

OANA PASCARU, reporter „Potrivit legii, fiecare persoană eligibilă, dintre cele circa 2.300.000 înregistrate în România, trebuie să primească 50 de măști sanitare gratuite. Ministerul Sănătății are de achiziționat 115 milioane de măști, în valoare de 73 600 000 lei fără TVA, cu un preț unitar de 0,68 lei fără TVA pentru fiecare mască. Aceste articole trebuie distribuite beneficiarilor în termen de trei zile de la livrarea în teritoriu.”

Pot beneficia de măști gratuite persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii privind venitul minim garantat; persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei; pensionarii cu pensii de până la 704 lei, inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari; persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook