Măsurarea audienţelor tv, ca la carteIndustria tv din România beneficiază de un serviciu de măsurare a audienţelor transparent şi de încredere! Acesta este rezultatul unui raport de audit care confirmă pentru a cincea oară faptul că serviciul furnizat de către Kantar Media Asociaţiei Române pentru Măsurarea Audienţelor este în conformitate cu prevederile contractului dintre cele două părţi. De asemenea, el respectă metodologiile şi standardele internaţionale de calitate din domeniu. Recomandarea de auditare a sistemelor la nivel internațional este din 4 în 4 ani, dar în România auditul măsurării audiențelor TV se face anual, pentru o siguranţă sporită. În acest sens, au fost vizitate 100 de case din panel, iar în gospodăriile respective people meterul a funcţionat corect.

LILIANA MIHĂILESCU, director executiv, Kantar Media

"În momentul în care recrutăm un panel echilibrat pe cele 45 de celule care sunt necesare la nivel de țară, (...) trebuie să ținem cont de faptul că în acest an, numărul gospodăriilor care au cerut dezinstalare sau am fost nevoiți să le dezinstalăm pentru a ține panelul echilibrat e de 7,8% în primele 10 luni ale anului. Asta în datele europene prevede o rată de rotație de 20-25 %, vorbim de rotația naturală."

Președintele Asociației Române pentru Măsurarea Audiențelor a afirmat că Serviciul Național de Măsurare a Audiențelor TV se poate îmbunătăți pe viitor.

LUCIA ANTAL, președinte, A.R.M.A.

"Se referă la rata de răspuns, e destul de mare, e de 70% la cercetarea de calibrare și a rămas constantă de la an la an, dar bineînțeles recomandarea auditorului e ca rata să fie mai mare de 70%. (...) În ceea ce priveste gradele Esomar, a existat o îmbunătățire a gradelor Esomar în cadrul auditării, dar bineînțeles recomandarea auditorului e ca ele să ajungă la nivel standard. Nu înseamnă că sistemul nu e în regulă, ci din punct de vedere al auditorului ne spune că putem să ne bazăm pe datele de audiență furnizate de Kantar Media."

În România, este măsurată și raportată atât vizionarea live, precum și vizionarea decalată. Kantar Media măsoara vizionarea TV, indiferent de tipul de recepție al gospodăriilor: cablu, digital și satelit. În prezent, Kantar Media monitorizează emisia pentru 62 de stații TV membre ale Asociației Române pentru Măsurarea Audiențelor. Serviciul Național de Măsurarea a Audiențelor TV din România este furnizat din 2012 de Kantar Media şi se face pe un panel minim de 1.200 de gospodării dintr-un eșantion brut de 1.320 de gospodării, reprezentativ la nivel național.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Furie si dragoste
Aventura

Furie si dragoste

Jolanne de Valcourt, o tânără frumoasă și rebelă, este fiica nelegitimă, dar totuși recunoscută, a marchizului de Valcourt. Fratele său vitreg, Philippe de Valcourt, îi înscenează infracțiuni comise de el, inclusiv o crimă de înaltă trădare iar Jolanne este condamnată la moarte.

vezi detalii
Suflete tradate
Drama

Suflete tradate

“Suflete tradate” spune povestea fascinanta a doua verisoare, Rashi si Gopi, complet diferite una de cealalta, care, in urma casatoriei, locuiesc in aceeasi casa, impreuna cu familia extinsa.

vezi detalii
Comerciantul
Drama istorica

Comerciantul

Mulți oameni măreți au avut începuturi modeste. Spre finalul tumultuoasei Dinastii Joseon, Chun Bong Sam este un negustor ambulant care a moștenit conducerea unui grup comerciant în dificultate.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook