Măsurarea glicemiei, gratuită



Campanie de informare pentru prevenirea și controlul diabetului, în București și în județul Ilfov! Pentru a-i ajuta pe oameni, echipe formate din cadre medicale și viitori asistenți medicali, absolvenți ai Școlii Atlas, au ales 10 puncte din Sectorul 6 și din Ilfov, unde persoanele își pot măsura glicemia gratuit, dar pot afla și informații utile despre diabet. Campania este cu atât mai importantă, cu cât, în contextul pandemiei de coronavirus, diabetul zaharat este cea mai frecventă comorbiditate întâlnită la pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2.

CLAUDIA TEODORESCU, profesor, Școala Atlas

„Acest proiect este un proiect cu tradiție deja de șapte ani, a șaptea ediție, o desfășurăm în fiecare an și după cum se vede avem succes în fiecare an. Ce valori le-au ieșit până acum oamenilor? Sunt predispuși la diabet? Ca o medie sunt ok, dar am descoperit și două cazuri mai speciale pe care le-am recomandat să meargă la medic.”

”Pentru că nu ajung la doctor și nu am posibilități, așa mă simt foarte bine aici că e gratuit. Au făcut vecinele și am venit să fac și eu.”

”95! Este în parametri normali? Este în parametri normali, mai ales pentru vârsta domnului.”

”Cum se controlează glicemia? Asta e cel mai greu și cel mai complicat, trebuie gramaj, să nu mănânci în exces, să nu mănânci gras. Este puțin cam greu să o controlăm, nu? Da, părerea mea că da, mai ales dacă ai și activitate fizică.”

”Este pentru prima dată când văd campania asta și mi se pare că a fost o idee foarte bună. V-ați mai testat glicemia din când în când? La cabinet am fost și mi s-a spus că sunt predispusă la diabet, dar văd că acum e chiar bună.”

Diabetul zaharat este cea mai frecventă boală a sistemului endocrin. Neglijată, maladia poate determina complicații cronice, precum boli cardio-vasculare, insuficiență renală, boli neurologice, retinopatie care, netratată, duce la orbire și arteriopatie, care poate duce la amputarea membrelor inferioare. Conform datelor Federației Internaționale de Diabet, în fiecare an, peste 4,5 milioane de persoane mor din cauza diabetului zaharat și zeci de milioane suferă de complicații care le afectează viața.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook