Măsuri drastice, anunțate în prima ședință oficială a noului Guvern



În sfârșit, a avut loc prima ședință oficială condusă de noul premier, Ludovic Orban. La reuniune a participat și președintele României, Klaus Iohannis. Șeful statului a declarat că prezența sa la Palatul Victoria se datorează invitației lansate de premierul Ludovic Orban.

KLAUS IOHANNIS, președintele României "Eu respir ușurat că avem un nou Guvern, un Guvern care acum chiar este hotărât să se implice pentru români, pentru rezolvarea problemelor țării. Mi se pare un act de mare curaj din partea Partidului Național Liberal că a preluat guvernarea în această formulă."

Primul punct pe ordinea de zi a noului Executiv a vizat reducerea, prin ordonanță de urgență, a numărului de ministere, de la 24, la 16. Guvernul a aprobat și două hotărâri privind reorganizarea Cancelariei Prim-ministrului și a Secretariatului General al Guvernului. Ambele măsuri se înscriu între prioritățile Programului de guvernare privind îmbunătățirea eficienței administrației publice, cu accent pe reforma Centrului Guvernului. Totodată, premierul Orban a anunțat numirea lui Antonel Tănase, președintele PNL Sector 3, în funcția de secretar general al Guvernului, precum și a lui Ionel Dancă, în funcția de șef al Cancelariei Prim-ministrului. Un alt punct important pe agenda Executivului l-a reprezentat problema propunerii comisarului european. Astfel, premierul Ludovic Orban a luat decizia de a trimite două propuneri la Bruxelles. Este vorba de europarlamentarii liberali, Siegfried Mureșan și Adina Vălean. În ședința de Guvern s-a discutat și despre organizarea alegerilor prezidențiale.

LUDOVIC ORBAN, premierul României "Am luat decizia de a convoca în seara asta toate insituțiile, toate entitățile responsabile pentru organizarea alegerilor, pentru a vedea clar situația la zi și pentru a putea lua măsurile care se impun pentru a asigura alegeri libere, corecte, care să se desfășoare în cele mai bune condiții și să permită exercitarea dreptului de vot pentru fiecare român."

Ludovic Orban a mai anunțat că, joi, se va întâlni și cu reprezentanții comandamentul de iarnă, în vederea pregătirii infrastructurii de transport pentru sezonul rece. În plus, noul premier a declarat că are în plan curățarea instituțiilor statului de angajați care nu își fac treaba pentru care sunt plătiți din banul public.

LUDOVIC ORBAN, premierul României "Aseară m-am întors la ora 21:30 în Guvern și n-am găsit pe nimeni. Trebuie să înțeleagă lumea că trebuie schimbat modul de lucru. Oamenii să înțeleagă că suntem în serviciul cetățeanului."

Șeful Executivului le-a pus gând rău și persoanelor care au fost numite în funcții publice pe alte criterii decât competența.

LUDOVIC ORBAN, premierul României "Deja am început să semnez decizii și aștept să fac febră musculară de la a semna decizii de demitere a secretarilor de stat, consilierilor, secretarilor generali și alte categorii care depind de miniștri și de premier. Trebuie să terminăm cu pilăraia, cu nepotismul. Am semnat ieri niște decizii "băiatul lui", "băiatul lui" și așa mai departe."

Unii dintre cei vizați au decis să părăsească din proprie inițiativă aparatul guvernamental. Printre aceștia se numără Tudor Buzatu, fiul liderului PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, care ocupa funcția de secretar de stat în aparatul de lucru al Guvernului. La fel, Mihnea Daniel Năstase, fiul lui Adrian Năstase, a fost eliberat din funcția de consilier onorific al vicepremierului pentru parteneriate Strategice. De asemenea, Cătălin-Marian Tutilescu, fiul fostului chestor de poliție Marian Tutilescu, a fost eliberat din funcția de secretar de stat la Ministerul Muncii.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook