Măsuri populiste în noul program de guvernareUn nou guvern, un nou program de guvernare! Cabinetul Dăncilă susținut de coaliția PSD/ALDE promite, printre altele, TVA redus la 18% din 2019, o creșterea anuală a salariului minim cu 100 de lei pentru angajații cu studii medii și 150 pentru cei cu studii superioare. În plus, Guvernul Dăncilă se angajează să asigure un salariu mediu brut de peste 1000 de euro în 2020, credite fără dobândă pentru tinerii până în 26 de ani și o creștere anuală a punctului de pensie. Nu în ultimul rând, medicii au promisiunea că vor fi scutiți de impozit din 2019, iar părinții sunt încredințați că alocația copilului va crește la 1.600 de lei pe an. La capitolul Sănătate, Guverul Dăncilă plănuiește să construiască 8 spitale regionale și un spital republican la București.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter ”În ceea ce privește Justiția, un domeniu arzător în prezent, ținând cont de avertizările venite de la Comisia Europeană, Guvernul Dăncilă își propune să modernizeze legislația privind sistemul judiciar și să asigure condiții în penitenciare, conform normelor europene. Și Educația este în vizorul noii echipe de la Palatul Victoria. Astfel, se dorește modificarea Legii Educației până cel târziu la 1 ianuarie 2019, dar este fixată și o țintă provocatoare, aceea de creștere a prestigiului internațional al României, prin valorificarea potențialului domeniului educației și cercetării.”

De exemplu, va fi acordat sprijin tinerilor capabili de performanțe, iar universitățile românești vor fi internaționalizate. În programul administrat de Viorica Săncilă se mai arată că România va continua să aloce 2% din Produsul Intern Brut pentru sectorul Apărării și va consolida parteneriatele strategice, în special cu Statele Unite ale Americii. Noul program de guvernare este plin de măsuri aparent în favoarea populației. Analiștii economici susțin, însă, că aceste măsuri vor favoriza inflația și vor afecta creșterea economică. În plus, reprezentanții societăți civile spun că noile reforme legislative ar putea bulversa și mai mult situația din fiecare domeniu, în condițiie în care fiecare ministru a dorit să-și marcheze mandatul cu ajutorul unor reforme prost gândite și în condițiile în care portofoliul era deținut, în multe cazuri, pe termen scurt.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook