Măsuri speciale pentru examene, în școlile din Sectorul 4Măsuri speciale în școlile din Sectorul 4 al Capitalei, în vederea susținerii de către elevi a examenelor naționale, care încep săptămâna viitoare! Astfel, în toate cele 13 licee și 26 de școli gimnaziale de pe raza Sectorului 4, sălile de clasă au fost reconfigurate și dotate corespunzător. De asemenea, au fost aplicate măsuri speciale de igienizare. De exemplu, Scoala Gimnazială Nr. 194, una dintre cele mai mari școli din București, este pregătită să le asigure elevilor toate condițiile sanitare, atât pe parcursul activităților de pregătire, cât și în momentul susținerii examenelor.

DANIEL BĂLUȚĂ, primar, Sectorul 4 București „Pentru școlile generale, pentru că discutăm de 26 de școli generale în care avem un număr diferit de elevi, în funcție de capacitatea pe care aceasta o are, avem un număr de 7 tunele de dezinfecție. Criteriul după care montăm aceste 7 tunele dezinfectante, pe care le avem, este legat de numărul de elevi. Cu cât unitatea școlară are mai mulți elevi, ea va fi una dintre beneficiarele acestui sistem sau, după caz, dacă Inspectoratul Școlar ne solicită sau Direcția de Sănătate Publică ne solicită acest lucru, cu certitudine vom pune aceste tunele de dezinfecție.” 

Elevii vor urma un traseu bine deliminat până la sălile de clasă și un alt traseu pentru ieșirea din unitatea de învățământ. Totodată, la intrare, elevii vor avea la dispoziție covorașe cu dezinfectant și vor fi întâmpinați de personal medical, care le va lua temperatura și le va oferi măști de protecție. Însoțiți de profesori, elevii se vor îndrepta spre sălile de clasă. Pentru respectarea măsurilor de distanțare socială, într-o clasă va fi permis accesul unui număr de maxim 10 elevi. Între bănci a fost asigurată o distanță de aproximativ 2 metri, iar băncile au fost dotate cu separatoare de plexiglas. La ieșirea din unitatea de învățământ, elevii vor renunța la masca de protecție folosită în timpul examinării și vor primi una nouă din partea școlii.

DANIEL BĂLUȚĂ, primar, Sectorul 4 București „Având în vedere că modalitatea de derulare a cursurilor este una specială și anume, acestea se desfășoară în serii, nu mai mult de 2 ore, ne-am asigurat că în perioada intermediară, pentru că există o pauză de 2 ore. De exemplu, primul schimb începe la ora 09:00, termină cursurile la ora 11:00. Între 11 și 13 putem asigura aerisirea, respectiv dezinfecția suprafețelor cu care elevii au intrat în contact.” 

La examenele naționale de anul acesta, în Sectorul 4, sunt înscriși pe liste aproximativ 2.600 de elevi, absolvenți ai claselor a VIII-a și aproximativ 1.800 de elevi, absolvenți ai claselor a XII-a și a XIII-a. Astfel, au fost dezinfectate, în total, 107 corpuri de clădire, cu o suprafață totală de peste 222.000 de metri pătrați. Până acum, în total, în școli și licee, dar și în grădinițe, au fost distribuite 10.000 de recipiente cu săpun lichid și aproximativ 84.000 de role de hârtie igienică, în valoare de 120.000 de lei. Costul dotărilor se ridică la circa un milion de lei.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook