Măsurile de protecție, esențiale pentru prevenirea infectării cu noul coronavirusNu neglijaţi măsurile de autoprotecţie faţă de contaminarea cu noul coronavirus! Un raport publicat recent de Centrul de Control și Prevenire a Bolilor din Statele Unite ale Americii, arată că virusul SARS-Cov 2 poate fi adus în casă, pe încălțăminte. Raportul are la bază probe prelevate la un spital din oraşul Wuhan, din China. În urma analizelor, s-a constatat că mai mult de jumătate dintre eșantioanele prelevate de pe tălpile pantofilor personalului medical de la Terapie Intensivă aveau urme de coronavirus. De aceea, este recomandat să ne descălțăm la intrarea în casă. Apoi, încălțămintea fie o spălam la exterior și o dezinfectăm, fie o lăsăm la aer, pe balcon sau în afara casei. Urme de coronavirus s-au găsit și pe obiectele atinse frecvent de cadrele medicale, cum ar fi mouse-ul de la calculator, cosuri de gunoi sau marginile paturilor din spital. Tot în acest raport, se arată că distanța de transmitere a coronavirusului prin aerosoli este de 4 metri, și nu de un metru şi jumătate. În ceea ce priveşte masca de protecţie, președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, atrage atenția că, atunci când este purtată incorect, aceasta poate fi mai degrabă un factor de risc. Masca trebuie folosită un timp limitat, până se umezește, iar partea exterioară nu trebuie atinsă. Rafila a subliniat că, pe lângă purtatul măștii, trebuie respectate neapărat şi măsurile de igienă a mâinilor și de distanțare socială. Totodată, Alexandru Rafila a declarat la un post de televiziune că în cazul în care se va reuși testarea personalului medical simptomatic și a tuturor pacienților care au sindroame respiratorii, abia atunci, România va avea un control mai bun al situației.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook