Medaliații cu aur și argint la Olimpiada Internațională de Științele Pământului s-au întors acasă



Aur pentru țara noastră la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului! Lotul olimpic a revenit acasă cu o medalie de aur și trei medalii de argint obținute la a 13-a ediție care a avut loc în Coreea de Sud, în perioada 26 august - 3 septembrie. La ediția din acest au participat peste 160 de elevi din 41 de țări. Medalia de aur a fost câștigată de Constantin Petrișor Ciaușescu, elev la Colegiul Național "Gib Mihaescu" din Drăgășani, județul Vâlcea. Elevii laureați cu argint sunt: Darius Mardaru, elev la Colegiul Mircea Cel Bătrân din Constanța, Eva Savin - elevă la Colegiul Național Mihai Viteazul București și Dimitriu Ștefan, elev la Colegiul Național Andrei Șaguna din Brașov.

CONSTANTIN PETRIȘOR CIAUȘESCU, medaliat cu aur "Subiectele au fost destul de grele și în principal foarte multe. Am susținut un test teoretic și un test practic. Testul teoretic a fost format din 4 probe scrise, două dintre ele au fost date dimineața și celelalte două dupăamiază. A doua zi, am avut probele practice, care au fost șase: trei în laborator și altele trei pe teren. Pregătirea mea a început, întâi, pentru olimpiada națională la începutul clasei a XI-a, cam prin luna mai, și, din luna iulie, pentru olimpiada internațională.”

DARIUS MARDARU, medaliat cu argint "A fost foarte greu și timpul de pregătire destul de scurt, pentru că selecția lotului este puțin diferită, față de ce ni se cere, și am avut cam vreo două luni de pregătire pentru olimpiada propriu zisă și a fost, da, foarte greu."

DIMITRIU ȘTEFAN, medaliat cu argint "- Cum ți s-a părut olimpiada? Cât de mult te-ai pregătit și ai mai fost și la altele până acum? - Mi s-a părut destul de dificil, dar mi-au placut foarte mult subiectele. M-am pregătit cam de un  an și am mai participat și la alte olimpiade, dar nu se compară cu aceasta."

EVA SAVIN, medaliată cu argint "- Mi s-a părut greu, dar, pe de altă parte, mi se pare că subiectele mi-au atras atenția la niște probleme pe care voiam să le aflu. - Ce anume? - Fiecare întrebare detalia o anumită problemă. Spre exemplu, viteza cu care se topesc calotele glaciare.”

Pe aeroport, membrii lotului olimpic au fost întâmpinați de familii cu flori și cadouri.

FILOFTEIA CIAUȘESCU, mama olimpicului Constantin Petrișor Ciaușescu "- Ați avut emoții pentru copil? - Foarte mari, foarte mari. - Cât de mult s-a pregătit? - Foarte mult! Pregătirea nu se face o lună, două. Sunt ani de zile de muncă."

În Coreea de Sud, elevii au fost însoțiți de profesori și coordonatori.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook