Medicul erou Cătălin Denciu, omagiat de O.M.S.



Medicul erou Cătălin Denciu, cel care a sărit în foc, în noiembrie 2020, pentru a salva pacienții din secția A.T.I. a Spitalului Județean Piatra-Neamț, a fost premiat de Organiația Mondială a Sănătății, pentru atitudine, sacrificiu și exemplul său profesional și uman. Anunțul a fost făcut chiar de directorul general al organizației, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în deschiderea adunării anuale a agenției ONU pentru sănătate, de la Geneva.

TEDROS ADHANOM GHEBREYESUS, director general, O.M.S. „Doctorul Cătălin Denciu este un specialist în terapie intensivă din România. Era de serviciu în noiembrie anul trecut având grijă de pacienții Covid când a izbucnit un incendiu în spital. 10 pacienți au murit în incendiu, iar în încercarea de a-i salva pe alții, medicul Cătălin Denciu a suferit arsuri de gradul trei pe 40 % din suprafața corpului. Astăzi îl vom onora cu un premiu pentru serviciul, sacrificiul și exemplu său.” 

CĂTĂLIN DENCIU, medicul erou „Sunt impresionat și foarte emoționat să primesc recunoașterea muncii și a contribuției mele din partea Organizației Mondiale a Sănătății. Nu m-am așteptat nicio clipă la acest gest. Vreau să le mulțumesc din inimă colegilor belgieni, datorită cărora mă aflu aici, în fața dumneavoastră. Sunt onorat să accept această distincție în numele întregului personal medical din România și din toată lumea.” 

ALEXANDRA VLAD, reporter „Timp de aproape 6 luni, medicul erou Cătălin Denciu a stat internat într-un spital din Bruxelles, unde a fost supus unor intervenții chirurgicale și tratamente de recuperare. Medicul a revenit acasă, la Piatra-Neamț, spre finele lunii aprilie, înainte de Paște. Până acum, s-a recuperat bine, dar mai are nevoie de terapii, în scopul recăpătării flexibilității articulațiilor.”

În aprilie, anul acesta, Cătălin Denciu a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia. În schimb, autoritățile din România nu au dat niciun semn, până la ora actuală, de apreciere a eroismului tânărului medic din Piatra-Neamț.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook