Mesaj pentru România, mesaj pentru Europa



Consens, proiect european, stat de drept... Sunt cuvintele cheie utilizate de liderii europeni, reuniţi la Bucureşti, pentru a marca preluarea oficială a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și comisarii europeni au ajuns vineri dimineață la Cotroceni unde au fost primiți de preşedintele României, Klaus Iohannis. Aceştia efectuează, la începutul fiecărui semestru, o vizită în statul membru care deține Președinția Consiliului UE.

OCTAVIAN IONESCU, reporter
"Președintele Klaus Iohannis a declarat la întâlnirea cu membrii Colegiului Comisarilor, că România împărtășește în totalitate abordarea pro-europeană. El a amintit și provocările președinției române a Consiliului UE, printre care migrația și securitatea."

KLAUS IOHANNIS, preşedintele României
"Am discutat cu președintele Juncker și cu comisarii europeni, Brexit, bugetul multianual, migrație, securitate europeană și despre cum vom face să construim o agendă strategică bună și credibilă pentru următoarea perioadă. Dacă ne referim la Brexit, ne dorim o retragere ordonată a Marii Britanii, sperăm că așa se va întâmpla. Ne vom concentra eforturile pe facilitatea măsurilor propuse, astfel încât UE e pregătită pentru retragerea Marii Britanii în orice scenariu."

JEAN-CLAUDE JUNCKER, preşedintele Comisiei Europene
"Ar fi foarte bine ca, în interiorul țării dumneavoastră, să existe o atmosferă și un spirit de consens, care să permită ca Europa să avanseze și nici nu trebuie să ne angajăm într-o polemică fără sens și fără scop, pentru că acest lucru va duce la multe probleme interne și externe.”

Discuțiile au mai vizat dosarul Brexit, dar și bugetul Uniunii Europene pentru următorii șapte ani. Şeful statului a afirmat că discuţiile despre viitorul Europei vor continua şi la Summitul de la Sibiu, din 9 mai 2019, care va fi piatra de hotar unde se va discuta despre priorităţile strategice ale Europei pentru perioada 2019-2024. După vizita la Palatul Cotroceni Jean-Claude Juncker şi comisarii europeni s-au deplasat la guvern unde au fost asteptaţi de premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii.

JEAN-CLAUDE JUNCKER, preşedintele Comisiei Europene

"Sunt a treia oară în România, de la începutul mandatului meu, şi aş vrea să înceteze problemele şi intrigile interne din România. În momentul în care prezidezi Uniunea Europeană trebuie să uiţi, să pui între paranteze problemele de politică internă şi doamna prim ministru mi-a confirmat că nu va fi umbrită preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene de alte probleme."

Premierul Viorica Dăncilă l-a asigurat pe Juncker că România va contribui la întărirea unității europene

VIORICA DĂNCILĂ, premierul României
"Suntem hotarati sa contribuim la obtinerea de rezultate pozitive pentru a raspunde provocarilor actuale, suntem realisti si pragamatici."

România exercită, timp de 6 luni, preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene şi trebuie să gestioneze marile dosare europene şi să asigure continuitatea politicilor europene.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook