Meseria, brățară de aurA fost dat startul primei ediții a ”Târgului de Meserii pentru Învăţământul Dual - Fii meseriaş! Îndrăgosteşte-te de meseria ta”, la Circul Metropolitan București. Liceele cu profil dual din București şi 33 de companii de top se reunesc, în perioada 11-14 aprilie, la târgul organizat de Primăria Capitalei și Proedus. În aceste patru zile, organizatorii își propun să le ofere elevilor oportunități de învățare a unei meserii de viitor.

MIRELA RADU, director adj., Liceul Tehnologic „Ion I.C. Brătianu” ”Vorbim despre învățământul dual, calificări profesionale diferite, de exemplu, mecanic auto, mecanic de mecanică fină, mecanic de utilaje și instalații industriale, tinichigiu, vopsitor auto, ospătar, bucătar, deci o paletă extrem de vastă, de largă. Îi așteptăm pe toți cei care sunt dornici să vină la noi, cu brațele deschise, îi așteptăm, și, cu siguranță, vor avea parte de un învățământ de calitate.”

VOX ”Multe sunt foarte interesante. Sincer, chiar m-au interesat majoritatea și, în general, e interesant că putem vedea atâtea oferte aici.”

Printre meseriile ale căror taine sunt dezvăluite elevilor se numără și cea de ceasornicar, aproape uitată, în zilele noastre.

MIHAI CECIU, reprezentant firmă ”Toată partea practică va fi pe mecanisme elvețiene, cu aparatură de ultimă generație elvețiană. Copiii vor avea burse lunare. Vom face cursuri specializate în Elveția. Cu siguranță, cei care vor alege această meserie vor fi încântați și vor avea rezultate deosebite.”

Multitudinea de oferte educaționale le dă adolescenților posibilitatea de a opta pentru viitoarea meserie. În țara noastră, distrugerea învățământului profesional cu ani în urmă, a provocat o criză profundă a mâinii de lucru calificate. Mulți meseriași buni au preferat să muncească în strainătate, iar sistemul educațional nu a mai oferit nimic în loc.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook