Metroul din Drumul Taberei, inaugurat cu fastAvem metrou în Drumul Taberei! Un eveniment ce ar putea fi catalogat drept unul "istoric" pentru infrastructura din București după multe amânări și promisiuni.

"După nouă ani de la demararea lucrărilor, Magistrala 5 a metroului, secțiunea Eroilor – Drumul Taberei a fost dată astăzi în funcțiune. Mulți dintre români nu se mai așteptau la această minune, însă iată că s-a întâmplat." 

"Până la urmă trebuia să se deschidă. Mă așteptam mai devreme, sincer, trebuia mult mai devreme să se întâmple acest eveniment, dar până la urmă se deschidă, și e bine, o să se decongestioneze traficul din Drumul Taberei, cred că e cel mai bun lucru care se poate întâmpla pentru cartier. "

"Da, este bună pentru cei care stau în zonă o să îi ajute foarte mult. S-a întârziat foarte mult, multe amânări...Asta din cauza autorităților din România, din cauza la Primărie și alte instituții."

Oficialii nu au putut rata inaugurarea!

KLAUS IOHANNIS,  preşedintele României

"Este o mare realizare, trebuie să recunoaștem acest lucru, este cert după Revoluție cea mai mare realizare de acest tip, de tip metrou din România. Sigur nu a fost ușor până aiciea și această linie risca să devină așa un fel de legendă, o legendă a amânărilor, dar iată a venit un Guvern hotărât care a dorit să dovedească că și astfel de lucrări pot fi finalizate cu succes și iată că se inaugurează. Această realizare, cu certitudine contribuie la îmbunătățirea vieții în București."

LUDOVIC ORBAN, premierul României

"Lucrurile uneori le așază Dumnezeu astfel încât să pară coincidență, coincidența face că domnul director general Gabriel Mocanu era directorul general al Metrorex în 2008 și subsemnatul era Ministrul Transporturilor. Atunci când au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiții când am negociat finanțarea din partea băncii europene de investiții și de asemenea anul în care a fost adoptată strategia de dezvoltare a metroului care cuprinde extinderile de magistrale care sunt prevăzute astăzi în diferite faze de realizare."

LUCIAN BODE,  ministrul Transporturilor

"Asistăm astăzi la un moment istoric pentru tot ce înseamnă înseamnă transportul public de călători în București, pentru tot ce înseamnă transportul public cu metroul în Capitala României. Punerea în funcțiune cu călători a Magistralei M5 – Drumul Taberei, cu cele zece stații, un depou, respectiv șapte kilometri de linie dublă. Toate fiind proiectate și construite de la zero, reprezintă pe departe, cea mai mare realizare a companiei Metrorex din toți cei 41 de ani de activitate. "

Magistrala 5 a fost pusă în funcțiune de astăzi de la ora 14.00.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook