Stirile National TV
Micii jurnaliști, premiați
Premii pentru micuții jurnaliști. Pentru a-i încuraja pe școlarii care simt chemare față de profesia de jurnalist, Școala Gimnazială nr. 59 din București a organizat un concurs cu premii în bani, dedicat elevilor din clasele a VII-a. Pentru concurs, micii reporteri au avut de realizat câte un interviu.
ȘTEFAN, elev: ”- Am făcut despre Asociația de salvare și reabilitare Visul Luanei, a animalelor sălbatice. A fost o experiență foarte frumoasă. - Ți-ai dori, mai departe, să devii jurnalist? - Da, este o meserie foarte interesantă.”
RICARDO, elev: ”- Despre ce a fost inteviul vostru? - Despre Recorder și cum fac ei anumite documentare, știri și ce e în spatele camerelor.”
CRISTINA, elevă: ”Tema a fost despre cărți și cam ce se mai citește în ultima vreme și ideea ne-a venit datorită faptului că, în ultimul timp, chiar am început să citim. Ne-am gândit la pasiunile noastre și am încercat să le încorporăm într-un interviu.”
Lucrările au fost jurizate de specialiști în domeniu, de la Național TV și Național FM, iar cele mai bune interviuri au fost premiate. Momentul decernării premiilor a fost marcat de apariția unui invitat special, în persoana prezentatorului jurnalului de știri de la TVR 1, Radu Andrei Tudor. Cu această ocazie, el le-a dezvăluit copiilor câteva dintre tainele profesiei.
RADU ANDREI TUDOR, prezentator jurnal de știri, TVR: ”Am fost plăcut impresionat să văd tineri de 14 ani, 13-14 ani, care să pună, în primul rând, niște întrebări foarte corecte. Dacă ei sunt următorii jurnaliști ai României, suntem pe drumul cel bun.”
Ideea de a organiza un concurs de jurnalism pentru elevii claselor a VII-a aparține profesoarei de limba și literatura română, Antonia Nicu.
ANTONIA NICU, cadru didactic: ”Ideea mi-a venit vorbind cu ei despre eroi contemporani, despre oameni care schimbă destine și le-am lansat provocarea de a găsi pe cineva, nu mare, pe cineva care schimbă măcar un destin.”
PAULA COPĂCEL, director, Școala Gimnazială nr.59 ”Colaborarea a fost foarte frumoasă, ei au început deja să scrie articole, să fie deja foarte interesați de subiectele foarte importante pentru ei și pentru publicul larg.”