Mihai Pleșu, sub control judiciar în dosarul de trafic de droguri



Fiul filozofului Andrei Pleșu a fost plasat sub control judiciar, în dosarul în care este suspectat de trafic de droguri. Magistraţii Tribunalului Iaşi au respins, în cursul nopții, propunerea procurorilor de aplicare a măsurii de arestare preventivă a lui Mihai Pleșu, și au dispus plasarea lui sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile. De altfel, instanța a respins măsura arestului preventiv pentru toate cele opt persoane implicate în dosarul de trafic de droguri. În cazul a șase suspecți din dosar, trei din București, doi din Iași și un cetățean britanic, magistrații au dispus măsura arestului la domiciliu. În cazul iubitei din Iași a cetățeanului britanic, suspectată și ea de trafic de droguri, a fost dispusă măsura controlului judiciar. Toți au interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu. Pe parcursul audierilor, dar și la ieșirea din arest, Mihai Pleșu a negat categoric că ar fi vinovat de ceva.

MIHAI PLEȘU, suspect “Prezumția de vinovăție oricum nu este luată în seamă aici. Din punctul meu de vedere, eu mă simt nevinovat.”

Avocata lui Mihai Pleșu susține că clientul său folosește stupefiantele pentru probleme medicale și că acuzaţiile sunt bazate pe afirmaţii nefondate ale unor persoane.

SANDRA GRĂDINARU, avocat “Nu s-a putut spune cu certitudine în aceste acte dacă clientul meu este furnizor, dacă este cumpărător sau dacă este consumtor.”

Iniţial, Mihai Pleşu, fiul scriitorului Andrei Pleşu, a fost reţinut pentru 24 de ore după ce a fost audiat la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Iaşi, în dosarul privind comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc în formă continuată şi trafic de droguri de mare risc în formă continuată. Oamenii legii au demarat ancheta în toamna anului trecut. La perchezițiile făcute zilele trecute la domiciliile suspecțiulor, în Bucureşti, Iaşi şi în comuna Probota din judeţul Iaşi, polițiștii au descoperit cannabis, cocaină, hașiș, ciuperci halucinogene şi pastile ecstasy. În casa lui Mihai Pleșu au găsit o adevărată plantație de canabis.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook