Ministrul de Interne, Carmen Dan, a demisionat



Carmen Dan și-a dat demisia! Ministrul de Interne nu a mai așteptat reuniunea Comitetului Executiv al Partidului Social Democrat și a anunțat că demisionează din funcție, cu câteva momente înainte de începerea ședinței. Carmen Dan a declarat că pleacă cu fruntea sus de la cârma Ministerului de Interne și că nu are ce să-și reproșeze. Ea este de părere că motivele pentru care premierul Viorica Dăncilă i-ar fi cerut demisia sunt unele politice. În plus, Carmen Dan a mai afirmat că social-democrații ar fi cedat presiunilor făcute de președintele Klaus Iohannis. Afirmaţiile lui Carmen Dan nu au fost pe placul premierului Viorica Dăncilă.

VIORICA DĂNCILĂ, premierul României  "Eu cred că unii membri ai partidului nostru nu au învățat nimic și au crezut că dacă ies în spațiul public înainte de a vorbi în forul statutar îi va aprecia cineva."

Prim-ministrul a mai declarat că ministrul de Interne este dezinformat și că PSD nu va ceda niciodată presiunilor președintelui Iohannis. Pe parcursul mandatului de doi ani și jumătate la conducerea Ministerului de Interne, lui Carmen Dan i-a fost cerută demisia de mai multe ori, atât de către românii ieșiti în stradă, cât și de către alți reprezentanți politici. Cel mai recent, după alegerile europarlamentare din 26 mai. Președintele Klaus Iohannis a solicitat atunci demiterea ministrului de Interne și a celui de Externe, pentru felul în care a fost organizat scrutinul.

KLAUS IOHANNIS, președintele României "Fiindcă nu au știut să-și dea demisia de onoare, solicit demiterea imediată a ministrului de Externe și a doamnei ministru de Interne. Imediat însemnând imediat."

Replica lui Carmen Dan nu a întârziat.

CARMEN DAN, ministru demisionar de Interne "Nu îmi voi da demisia, nici imediat, nici imediat."

Momentul care a marcat mandatul ministrului de Interne a fost cel din data de 10 august 2018, când în Piaţa Victoriei a avut loc mitingul diasporei. Carmen Dan a fost acuzată atunci de o mare parte a opiniei publice și de către societatea civilă de faptul că a dat ordin ca jandarmii să intervină violent pentru dispersarea manifestanților. PNL a reacţionat, prin vocea prim-vicepreşedintelui Raluca Turcan, la anunţul demisiei ministrului de Interne. „Carmen Dan a întârziat 339 de zile. Demisia trebuia să vină după 10 august 2018, nu după ce a fost anunțată de colegii din PSD că va fi schimbată din funcție. Doamna Dăncilă, dumneavoastră cât timp mai așteptați?”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook