Ministrul Sănătăţii, apel către populaţie pentru a dona sângeMinistrul Sănătăţii, apel către populaţie pentru a dona sânge! Şi asta în condiţiile în care cererea zilnică a spitalelor din Bucureşti este de până la cinci ori mai mare faţă de cât poate asigura centrul de donare. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a arătat că în lunile de vară se înregistrează o criză majoră de sânge: există o cerere mai mare din cauza numeroaselor accidente rutiere sau a operaţiilor planificate, dar sunt cu 20-25% mai puțini donatori față de media obișnuită, din cauza concediilor şi a muncilor agricole. În Bucureşti, necesarul zilnic al spitalelor este de 1.000-1.500 componente pe zi. Centrul de donare poate însă asigura, în această perioadă, maximum 300 - 500.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter

"Luni, de exemplu, au fost doar 120 de donatori, în condiţiile în care ar trebui să existe cel puţin 300 de donatori zilnic pentru a face faţă cererii unităţilor sanitare. În prezent, donatorii români primesc tichete de masă în valoare de 67 de lei, o zi liberă de la locul de muncă, de la școală sau facultate și abonament de o lună cu reducere de 50% pentru transportul în comun. Cei care donează în mod regulat primesc și alte beneficii, cum ar fi acces gratuit la anumite evenimente."

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care a verificat activitatea Centrului de Transfuzii Bucureşti, a spus că se are în vedere folosirea unor cabinete mobile de recoltare, precum şi modificarea legislației pentru înființarea unor centre regionale de recoltare. La capitolul donării de sânge, România nu stă prea bine. În țara noastră nici 2% dintre adulți nu sunt donatori, în timp ce, în Austria de exemplu, 66% dintre adulți fac acest gest.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook