Minorii proveniți din țările bogate nu sunt fericiți



Deși pare paradoxal, nefericirea, obezitatea și abilitățile sociale limitate sunt caracteristicile copiilor care provin din țările cu venituri ridicate, potrivit UNICEF. Îngrijorător este faptul că, în medie, 40% dintre copiii din toate statele membre ale Uniunii Europene și ale Organizației Pentru Cooperare și Dezvoltare Economică nu dețin competențe de bază în ceea ce privește cititul și matematica, la vârsta de 15 ani. Copiii din Bulgaria, România și Chile se descurcă cel mai slab. La polul opus se află Estonia, Irlanda și Finlanda. În privința României, aceasta se află pe locul 4, între țările incluse în raport, în ceea ce privește bunăstarea mintală a copiilor. 85% dintre copiii români, cu vârsta de 15 ani, au o satisfacție de viață ridicată și își fac prieteni cu ușurință. 67% dintre minori spun că sunt implicați în luarea deciziilor acasă și 56% participă la luarea deciziilor la școală. Totuși, Lituania raportează cea mai ridicată rată a suicidului în rândul minorilor. O altă mare problemă este obezitatea, care a crescut în rândul copiilor lumii, în ultimii ani.


BIANCA ROTARU, reporter

„În plus, pe fondul pandemiei de coronavirus, majoritatea țărilor au închis școlile de mai bine de 100 de zile, în pararel cu măsuri stricte de izolare. Astfel, pierderea membrilor familiei și a prietenilor, anxietatea și izolarea au adâncit și mai mult aceste probleme.”


Seria acestor rapoarte realizate de UNICEF cuprinde date de dinaintea instaurării pandemiei. Raportul scoate în evidență faptul că cele mai bogate țări nu reușesc să ofere o copilărie fericită. UNICEF atrage atenția că dacă guvernele nu iau măsuri rapide, ne putem aștepta la o creștere accelerată a sărăciei infantile și la deteriorarea sănătății mintale și fizice. Sprijinul acordat familiilor și copiilor pentru a face față pandemiei este complet inadecvat, notează UNICEF.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook