Misiunea experților europeni în țara noastră, privind pesta porcină africană, s-a încheiatMisiunea experților europeni privind evoluția pestei porcine în țara noastră s-a încheiat. Experții Uniunii Europene au examinat la fața locului posibilitatea aplicării celor mai potrivite măsuri în scopul eradicării bolii care a decimat efectivele de porci din fermele și gospodăriile românilor și pentru reducerea pierderilor economice. Misiunea s-a încheiat cu o întâlnire cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, care le-a dat experților asigurări că evoluția pestei porcine africane este în permanență monitorizată, prin examene clinice şi de laborator zilnice, și că se aplică măsuri în funcție de circumstanțe.

TORA APETRII, reporter "Printre aspectele negative sesizate de experții europeni se numără factorii de risc generați de măsurile precare de biosecuritate din sistemul de creștere a porcilor în gospodăriile populației, dar și controlul insuficient al mișcării animalelor. Mai exact, porcii sunt transportați și comercializați fără respectarea legislației sanitare veterinare în vigoare."

La ora actuală, pesta porcină africană evoluează în aproape 300 de localități din 19 județe. Sunt confirmate aproape 1.130 de focare dintre care 18 în ferme. În alte 3 județe au fost confirmate cazuri de îmbolnăvire doar la porcii mistreți. În total, până acum, au fost sacrificați peste 365.000 de porci afectați de boală din gospodării și ferme și aproximativ 900 de mistreți.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook