Modificări în învățământul liceal, propuse de Ministerul EducațieiUn nou ministru al Educației, un nou plan de schimbări în domeniu! Ministerul Educaţiei Naţionale şi Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei organizează o consultare publică prin intermediul unui chestionar online privind proiectele de plan-cadru pentru învăţământul liceal. Cadrele didactice, specialiştii în Educație, părinţii, elevii şi reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale sunt invitați să spună dacă este oportună modificarea planurilor-cadru.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter ”Cei care doresc să răspundă chestionarului trebuie să precizeze care ar fi, din punctul lor de vedere, raportul optim între trunchiul comun - obligatoriu - şi disciplinele la decizia şcolii, dar şi ce aspecte ar trebui îmbunătăţite cu prioritate în cazul planurilor-cadru de liceu actuale.”

Variantele incluse în chestionar se referă la ”promovarea abordărilor multi şi inter-disciplinare, printr-o apropiere mai puternică între discipline”, ”clarificarea statutului disciplinelor din curriculumul diferenţiat, atât pentru ciclul inferior, cât şi pentru cel superior al liceului”, ”promovarea unor noi discipline, alături de cele tradiţionale” sau eliminarea unor discipline şi ajustarea numărului de ore. Suplimentar, pe lângă răspunsurile propriu-zise, pot fi făcute, dacă este cazul, observaţii şi propuneri în spaţiile special dedicate. Scopul consultării publice, care se va închei în 20 februarie, nu vizează strict alegerea uneia dintre cele 3 variante propuse spre dezbatere, ci găsirea unei soluţii optime. Tocmai de aceea, sunt așteptate sugestii și comentarii din partea celor care doresc să își exprime opinia. Chestionarul nu solicită date cu caracter personal, iar răspunsurile fiecărui participant sunt confidenţiale.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook