Monografie de excepțieAmintirile din primii ani de școală sunt întotdeauna foarte prețioase. Întâlnirea cu profesorii, banca în care am studiat ani de zile, toate rămân undeva, aproape de suflet. Și ce mod mai frumos de a le păstra decât cuvântul scris. Astfel a luat naștere, sub pana profesorului Călin-Mircea Popa, Monogafia Școlii Gimnaziale Nr. 59 din Capitală, prima de acest gen a unei școli gimnaziale din București. Volumul a fost prezentat în cadrul unui eveniment organizat de către reprezentanții Școlii Gimnaziale Numărul 59, împreună cu elevii, pentru a marca Ziua Națională a României.

CĂLIN-MIRCEA POPA, profesor Școala Gimnazială Nr. 59, autor

"Primul volum prezintă cadrul natural în care se regăsește școala, în speță cartierul Ghencea din Sectorul 6 al Capitalei, file din istoria recentă a cartierului bucureștean, particularități ale amplasamentului, resursele materiale ale școlii, resursele umane, foști directori ai instituției din 1982 până în prezent. De asemenea, în ordine alfabetică sunt înscriși în lucrare toți profesorii, toate cadrele didactice, personal didactic auxiliar, personal nedidactic. De asemenea, fosti absolvenți și m-aș referi aici la marea campioană, Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii, de asemenea, Mihai Găinușă, om de Radio și Televiziune, Marius Florea Vizante, cunoscutul actor Gheorghe Ifrim, de asemenea, Rodica Horobeț și nu în ultimul rând mulți alți absolvenți, foști olimpici ai școlii, în special la informatică, matematică, fizică, s.a.m.d.r. "

Volumul este o adevărată carte de vizită a instituției de învățământ, ne-a mărturisit și directorul Școlii Gimnaziale Nr. 59, Paula Copăcel.

PAULA COPĂCEL, director, Școala Gimnazială Numărul 59

"Este extraordinar pentru că în spatele acestui volum este enorm de multă muncă de documentare și nu e vorba numai de școala noastră 59, e vorba de întreaga noastră comunitate, este un dar de la care o să plece multe, multe idei și de la faptul că o să fim altfel vizibili și pentru cei care vor să investească în noi și văd și potențialul acesta, deci cartea este cartea noastră de vizită a întregii comunități și mai ales a școlii."

ILIE DOBRE, comentator sportiv

"Felicitări lui Călin Popa pentru faptul că a scris această Monografie, sunt convins că o va încheia și spun această Monografie cred că va reprezenta un reper de suflet și de inimă pentru întreaga existență a școlii bucureștene numărul 59, o școală care a dat vedete de talia Cristinei Neagu."

MARIUS FLOREA VIZANTE, actor

"Primul impuls când am deschis lucrarea domnului profesor doctor a fost să caut lista cu foștii mei profesori, să îmi aduc aminte de dumnealor, unora le-am uitat și numele, au trecut 40 de ani și pe de o parte e o chestie emoționantă, ține așa mai degrabă de factorul emoțional, uman, sentimental, de fapt, este o sămânță care sădită și crescută bine dă roade peste timp și uite că sunt personaje notabile care au ieșit din școala noastră și ele sunt notabile și datorită profesorilor."

CĂLIN-MIRCEA POPA, profesor Școala Gimnazială Nr. 59, autor

 

"Va fi și o parte a doua și poate va fi și o partea a treia, obligatoriu le vom termina până la sfârșitul lunii martie, astfel încât, în luna aprilie lucrarea să poată vedea lumina tiparului cu adevărat și în luna mai, probabil cu ocazia zilei Școlii, la 9 mai, să facem o lansare foarte mare."

Volumul II va cuprinde fișele privind activitatea tuturor cadrelor didactice din școală, începând din 1982, până în prezent. Totodată, în cel de-al doilea volum, vor fi înscriși toți absolvenții și vor fi menționate evenimentele, concursurile sau spectacolele în care au fost implicați elevii și profesorii. Și dacă vorbim de spectacole, cel organizat pentru a marca Ziua Națională a adus multă bucurie celor mari și celor mici. Dar și multe momente emoționante.

"Majestate, românii din Transilvania, Banat și Țara Ungurească adunați prin reprezentanții lor legali la Alba Iulia, în ziua de 1 Decembrie 1918 au decretat Unirea lor și acestor teritorii cu Regatul Român. Prin această Unire, după cea a Basarabiei, apoi a Bucovinei s-a împlinit visul de 1000 de ani al Neamului Românesc, Unirea într-un singur stat al tuturor românilor."

AMBIANȚĂ MUZICALĂ


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Destine ratacite 2
Drama

Destine ratacite 2

Gitanjali Devi îi încredințează lui Simar Bhardwaj sarcina de a găsi o mireasă ideală pentru nepotul ei. Căutarea lui Simar se termină când o întâlnește pe Simar Narayan, care visează să devină o mare cântăreață.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook