Muncitorii forestieri care au chinuit puii de urs, prinși de polițiștiImaginile revoltătoare cu puii de urs chinuiți, publicate de asociația „Casa lui Patrocle” pe rețelele de socializare, au avut efect. Muncitorii forestieri care au smuls cu brutalitate puii din bârlogul lor și, apoi, i-au aruncat în zăpadă, au fost identificați de polițiști și duși la audieri. Potrivit informațiilor date publicității de Direcția Silvică Neamț, cei patru bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 51 de ani, sunt din județul Neamț, dar lucrează într-o exploatație forestieră din Harghita, pentru Ocolul Silvic privat Gheorgheni.

prin telefon: FILIP GHEORGHE, purtător de cuvânt, I.P.J. Harghita „Vom vedea ce rezultă din anchetă, care este participarea fiecăruia dintre aceștia, dar se pare că aceștia sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunilor sub aspectul cărora noi desfășurăm în continuare acțiuni de cercetare și investigație. Ne preocupă nu doar vinovăția acestor persoane, ci și siguranța celor patru pui de urs. Așadar, desfășurăm activităță, împreună cu specialiștii în domeniu,cu reprezentănții Gărzii de Mediu, pentru găsirea puilor de urs. Dacă aceștia se va constata că sunt rămași fără mamă, cred că cei de la Garda de Mediu vor decide relocarea lor într-un areal în care să fie supravegheați, ocrotiți, hrăniți și crescuți în condiții de siguranță.” 

Deocamdată, nu se știe care este starea actuală a puilor de urs smulși cu brutalitate din bârlogul lor.

prin telefon: VIOREL TIMIȘESCU, purtător de cuvânt, Direcția Silvică Neamţ „Ei au riscat foarte mult apropiindu-se de acel bârlog, unde au găsit acei 4 pui de urs. Luna februarie este cunoscută drept luna fătărilor, când ursoaicele aduc pe lume aceste creaturi mici și neajutorate la început. Dacă ar fi fost surprinși de ursoaică în momentul în care s-au apropiat de acel bârlog, riscau să fie sfâșiați și am fi avut de-a face cu un caz nefericit.” 

Este posibil ca ursoaica să fie, deja, moartă, pentru că nu își lasă puii așa, mai ales când sunt atât de mici, cred voluntarii unei asociații de protecție a animalelor care deține sanctuarul urșilor din Zărnești, județul Brașov. Aceștia s-au oferit să preia puii, dacă vor fi găsiți. Specialiștii atrag atenția asupra faptului că puii de urs sunt separați de mama lor pentru a o descuraja să se mai întoarcă în zona în care sunt exploatări forestiere. Poliția din Harghita a întocmit dosar penal pentru rănirea și schingiuirea animalelor și pentru perturbarea intenționată a unui animal în perioada de hibernare. Potrivit legii pentru protecția animalelor, bărbații care au chinuit ursuleții riscă închisoare de la 3 luni la un an sau amendă.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook