Muzeul Art Nouveau din Oradea, unic în RomâniaPrimul muzeu Art Nouveau din România, inaugurat la Oradea! Construită între 1909 şi 1910 in stil secession vienez, după un proiect al arhitecţilor László Vágó şi József Vágó, Casa Darvas - La Roche din Oradea a fost reabilitată şi transformată în muzeu Art Nouveau. Joi a avut loc ceremonia de inaugurare.

ANGELA LUPȘA, director, Muzeului Orașului Oradea „Muzeul orașului Oradea, complex cultural, deschide, astăzi, porțile Casa Darvas - La Roche, pentru a admira toți vizitatorii și toți orădenii, un interior de belle epoque, o expoziție permanentă de atitudine de epocă.” 

FLORIN BIRTA, viceprimar Oradea „Ne bucurăm că acest muzeu s-a deschis în Oradea, mai ales că Oradea este pe lista orașelor Art Nouveau din Europa. Cred că este un câștig pentru orașul nostru, pentru că atât locuitorii orașului Oradea, cât și turiștii care vor veni să viziteze orașul, vor vizita această minunată clădire, care a fost transformată, dintr-o casă de locuit, din sediu de instituție, într-un veritabil muzeu care aduce un plus de valoare orașului nostru.”

IULIA GOMEANU, curator expoziție „Sunt recunoscătoare conducerii acestu muzeu, pentru faptul că au avut încredere să vin cu o colecție de obiect vechi, obiect din perioadă. Tot ce este expus este autentic.” 

VALENTINA IACOB, director, Muzeul Parfumului „Să arătăm publicului orădean selecția noastră de parfumuri istorice, din care fac parte parfumuri pecum cel al Reginei Maria, parfumul lui Napoleon Bonaparte, parfumul creat pentru Grease Cheli cu ocazia căsătoriei, în 1955.” 

Prezentă la inaugurare, moştenitoarea familiei care a deţinut casa, Iudith Simon, s-a arătat impresionată de felul în care a fost amenajat muzeul.

JUDIT SIMON, fost proprietar, Casa Darvas – La Roche „Ceea ce văd acum, este peste așteptările mele. Știam că se va face un muzeu, normal, știam că se va face un lucru foarte bun, dar ceea ce văd aici este absolut peste așteptări.” 

Muzeul Art Nouveau este deschis publicului până pe 31 octombrie, de marţi până duminică, între orele 10.00 - 18. 00.Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook