Muzeul Naţional Prado sărbătoreşte 200 de ani de la inaugurareMuzeul Naţional Prado din Madrid sărbătoreşte 200 de ani de la inaugurare! Aniversarea principalei instituţii culturale a Spaniei şi unul dintre cele mai importante muzee din lume este marcată printr-un proiect cultural inedit. Acesta a fost inaugurat, astăzi, la Liceul Bilingv “Miguel de Cervantes” din Bucureşti.

CAMELIA RĂDULESCU, directoare, Liceul Bilingv “Miguel de Cervantes”, București

"Este un proiect inițiat de către ambasada Spaniei și Ministerul Culturii din Spania, Liceul Miguel de Cervantes este gazdă și partener al acestui proiect."

"În cadrul acestui proiect noi găzduim o copie a unuia dintre cele mai faimoase tablouri ale piciorului spaniol Diego Velazquez, este vorba de "Las Meninas"."

Iniţiativa îşi propune să evidenţieze importanţa acestui muzeu şi a lucrărilor pe care le deţine şi, totodată, să promoveze în rândul tinerilor din România bogăţia şi diversitatea culturală a Spaniei.

E.S. MANUEL LARROTCHA PARADA, ambasadorul Spaniei în România

"Aniversarea celui de-al doilea centenar al Muzeului Prado este o zi foarte importantă pentru Spania şi pentru România. În muzeu sunt peste 30 de opere legate de Miguel de Cervantes, numele liceului din Capitală, unde ne aflăm. Vom avea mai multe acţiuni anul acesta în România, pentru cetăţenii români şi pentru studenţi, pentru a explica însemnătatea Muzeului Prado, care reflectă nu doar cultura Spaniei ci şi politica ţării noastre."

În liceele participante la proiect se va expune, cu sprijinul Muzeului Naţional Prado, o reproducere de mari dimensiuni a celebrei picturi “Las Meninas” realizată de pictorul Diego Velázquez. Tabloul, considerat drept capodopera artistului şi un simbol al Muzeului Prado, este unul dintre cele mai analizate din istoria artei. El este renumit pentru multitudinea de interpetări generate de-a lungul timpului cu privire la personajele şi compoziţia sa.

ANA IACUB, reporter

"Alături de copia tabloului “Las meninas” este expusă şi o sculptură în mărime naturală inspirată din personajele înfăţişate de Velázquez. Elementul de originalitate îl constituie faptul că sculptura este decorată cu motive tradiţionale româneşti. Această asociere este motivul pentru care figurinei i s-a atribuit denumirea de “Menina rumana”."

În fiecare an, muzeul atrage peste 3 milioane de vizitatori. Prado şi colecţiile sale reflectă istoria Spaniei şi constituie un reper fundamental al culturii spaniole şi o adevărată mândrie naţională.

ANDREI POPA, elev, Liceul Bilingv “Miguel de Cervantes”, București

"Mi se pare că e o idee bună, mai ales pentru că suntem un liceu bilingv spaniol sa celebrăm împreună cu spaniolii ziua unuia dintre cele mai importante muzee de artă din lume"

MONICA MITROI, elevă, Liceul Bilingv “Miguel de Cervantes”, București

"A fost fondat în anul 1919, de aceea sărbătorim astăzi 200 de ani de la ziua acestui muzeu"

ILAIDA ORVAS, elevă, Liceul Bilingv “Miguel de Cervantes”, București

" Este foarte frumos, abia așteptăm ce s-a pregătit."
"Este un muzeu foarte important cu foarte multe opere ale pictorilor consacrați."

Programul va include, de asemenea, diverse proiecţii video despre muzeu şi colecţiile acestuia, precum şi o serie de concursuri adresate elevilor cu scopul de a le stimula creativitatea şi de a le trezi interesul faţă de arta şi cultura spaniolă.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook