Nemulțumirile clienților băncilor, soluționate cu ajutorul C.S.A.L.B.În România sunt din ce în ce mai mulți români care au rate la bănci și apelează la serviciile Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar când le crește rata nejustificat sau au alte nemulțumiri în legătură cu modificările care intervin pe parcursul perioadei de returnare a creditului bancar! Potrivit Centrului de Soluționare Alternativă a litigiilor în domeniul bancar, anul 2018 a adus rezultate importante: cererile venite din partea consumatorilor au depășit încă din luna octombrie pragul de 1.000 și au încheiat anul la peste 1.290. Numărul dosarelor constituite în anul 2018 a crescut cu 255 % în raport cu numărul dosarelor formate în anul precedent: de la 214 dosare formate în 2017, la 550 dosare în 2018. Dintre aceste dosare, 90 % au fost soluționate favorabil, prin înțelegerea părților.

ALEXANDRU PĂUNESCU, reprezentant, Colegiul de Coordonare C.S.A.L.B. "Cele mai multe dintre dosare se referăla partea de creditare și întradevăr când vorbim de partea asta de creditare, s-a încercat o negociere prin intermediul conciliatorilor a modului prin care se poate reduce rata lunară. Prin intermediul conciliatorilor s-a ajuns la această reducere a ratei lunare, prin eliminarea unor comisioane, prin reducerea unor comisioane, prin negocierea reducerii chiar a soludului."

Negocierile realizate prin intermediul Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar au adus un beneficiu de de peste un milion de euro atât consumatorilor cât și întregului sistem bancar din România.

LIVIU FENOGHEN, director, C.S.A.L.B. "Mai avem o tipologie, am identificat-o și am evidențiat-o separtat - cereri care care au fost soluționate direct de către bănci cu consumatori, dar după ce a fost sesizat CSALB. Adică, pentru că un consumator trebuie să meargă direct la bancă pentru a încerca soluționarea directă între ei a acestei probleme. Se pare că acest lucru nu a fost posibil, dar după ce a fost sesizat CSALB-UL, ambele părți și banca și consumatorii și-au reconsiderat poziția și au reușit să rezolve cauza respectivă."

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "Oamenii care au rate la bănci și întâmpină probleme în relația cu banca pot apela gratuit la serviciile Centrului de Soluționare Alternativă în Domeniul Bancar. Timpul de rezolvare al unui dosar este de 90 de zile."

Centrul de Soluționare Alternativă în Domeniul Bancar este o entitate juridică autonomă, neguvernamentală, apolitică de interes public și care se ocupă cu soluționarea alternativă a litigiilor în domeniul bancar.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook